VIDEO: Pobil preko 40 ljudi, masaker prenašal preko facebooka! »Najprej je sedel v avto in prižgal narodnjake«

15. mar. 2019, ob 07.15
12
60 SEK

CHRISTCHURCH – Novozelandska premierka Jacinda Ardern je sporočila, da je bilo v današnjih strelskih napadih v dveh mošejah v Christchurchu ubitih 40 ljudi, več kot 20 je bilo huje ranjenih. 30 ljudi je bilo ubitih v mošeji Masjid Al Noor, deset pa v mošeji v predmestju Linwood. Dejala je še, da je šlo za teroristični napad.

Podrobnosti o napadu še niso znane. »V paniki smo tekli, da bi se izmaknili toči nabojev in rešili golo življenje. Videli smo druge ljudi, ki so ležali v mlaki krvi na tleh,« je za novozelandske medije povedala ena od prič.

»Naj se zabava začne.«»Naj se zabava začne.«

Medtem mediji poročajo, da gre za avstralskega ekstremista Brenton Tarrant (28), ki ga je policija prijela nedolgo po napadu. Celoten masaker naj bi prenašal preko facebooka, kasneje ga je objavil še na Instagramu. Na glavi je imel čelado s kamero. Tudi podrobnosti v zvezi s tem, kar je potekalo pred njegovim krvavim opogumljenjem, so prišle v javnost. Oblekel se je namreč v maskirno uniformo , sedel v avto ter rekel:»Naj se zabava začne.« Potem je peljal do mošeje, pred masakrom je poslušal narodno (folk) glasbo in vojaško glasbo v avtu.

Ortodont na napotnico: kako izbrati pravega ortodonta za vašega otroka
Ortodontska oskrba je ključen člen pri zagotavljanju zdravega in lepega nasmeha, še posebej pri otrocih in mladostnikih. Kako hitro do ortodonta na napotnico, katere so prednosti ortodontske oskrbe

https://www.youtube.com/watch?v=H7MoxqaQTuk

NaDlani.si; Foto: twitter

12
60 SEK