• 6.57C Novo mesto
  • 21:06
  • Ned, 08.12.2019

VIDEO: Uresničili ste ji željo! Deklica, ki dela na njivi, je prvič v življenju videla morje

Mirsada Hadžić (16) iz Kozare Dubice je prve poletne dni razjokala balkansko regijo. Njena zgodba o trdem delu v kmetijstvu, zaradi katerega še nikoli v življenju ni videla morja ali vsaj občutila njegov vonj se je dotaknila mnogih. A Mirsada si je zahvaljujoč dobrotnikom, ki so se združili, uresničila željo ter odpotovala v Makarsko. Na svojem Instagramu je nato objavila dve fotografiji iz plaže.

https://www.instagram.com/p/BzWG75EnKUN/?utm_source=ig_embed

Mladenka se namreč že od desetega leta ukvarja s kmetijstvom ter s tem pomaga družini.»Kadarkoli je imela priložnost, je sedela v traktorju, bila je premajhna da bi vozila, zato sva združila moči. Žal mi je, da se je tako mlada pričela ukvarjati s tem, vendar nismo imeli izbire. Tista leta po moji tretji operaciji, ko se je šlo za preživetje, je z desetimi leti že orala okoli 10 hektarjev zemlje. Rekel sem ji, naj tega ne počne, vendar me ni poslušala,« za 24sata pove Mirsad Hadžić, oče dekleta. Prepričan je, da se je namesto nje rodil sin, zagotovo ne bi bil takšen kot ona. Dekle, ki bo v jeseni šla na srednjo šolo za farmacijo, se seveda vidi na drugem delovnem mestu, morda celo nekje tam zunaj.

Kakor koli, okoli 1200 ljudi iz Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Srbije ter domala celotne Evrope se je javilo Mirsadi po ogledu posnetkov na portalu Dnevnick.com. Vsi so izrazili željo, da bi jo gostili. »Hvala vsem tistim, ki so me klicali, ki so me povabili, da jih obiščem, vse jih imam rada! Toda oditi vsem tem ljudem v goste je praktično nemogoče. Se mi je pa ustvarilo tisto, o čemer sem lahko le sanjala, zato bom se tega spominjala celo svoje življenje,« je dejala skromna deklica pred potovanjem.

Še so na svetu dobri ljudje …

NaDlani.si; Foto: Instagram