• C Novo mesto
  • 01:13
  • Pon, 15.04.2024

VIDEO: V Rusiji strmoglavilo letalo, Moskvi bližje države pozvale k evakuaciji svoje državljane

Kitajsko zunanje ministrstvo je svoje državljane pozvalo, naj zapustijo ozemlje Ukrajine zaradi spremenjenih varnostnih razmer.

JERSK – Po poročanju spleta in aplikacije Telegram se je v ruskem mestu Jersk zrušilo rusko vojaško letalo. Avion je padel na stanovanjsko stavb, izbruhnil je ogromen plamen.

Da je letalo strmoglavilo, je potrdilo rusko obrambno ministrstvo. Šlo naj bi za letalo Su-34, pilot pa se je uspel rešiti.

„Med doseganjem višine za trenažni let z vojaškega letališča južnega vojaškega okrožja je strmoglavilo letalo Su-34. Letalo je strmoglavilo v bližini mesta Jejsk. Po poročilu pilotov, ki so se katapultirali, je vzrok za letalo nesreča. Prišlo je do vžiga enega od motorjev med vzletom,“ je sporočilo rusko obrambno ministrstvo.

Poziv k evakuaciji

Kitajsko zunanje ministrstvo je svoje državljane pozvalo, naj zapustijo ozemlje Ukrajine zaradi spremenjenih varnostnih razmer, je na Twitterju objavil kitajski državni časnik Global Times.

“Glede na trenutno mračno varnostno situacijo v Ukrajini kitajsko zunanje ministrstvo in kitajsko veleposlaništvo v Ukrajini pozivata kitajske državljane v državi, naj povečajo varnostne ukrepe in se evakuirajo,” dodaja Global Times.

Omenjeni časnik navaja, da je kitajsko veleposlaništvo v Kijevu pripravljeno pomagati pri organizaciji odhoda, kitajski državljani, ki so v Ukrajini, pa naj se čim prej obrnejo na veleposlaništvo in prijavijo svoje osebne podatke. Kitajski Global Times v svojem zapisu opozarja povsem novi ravni napetosti v Ukrajini.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: TW

qlandiakrsko