• C Novo mesto
  • 20:46
  • Sob, 04.12.2021

»Vse bolj se bližamo ukrepu, da bo treba državo zapreti!«

Oglasil se je Milan Krek.

LJUBLJANA – Številke okuženih so spet poletele v nebo. V soboto so ob 2274 PCR-testih potrdili 632 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ). Delež pozitivnih testov je tako znašal 27,8 odstotka. V bolnišnicah po podatkih vlade zdravijo 411 ljudi, 123 jih potrebuje intenzivno zdravljenje. V soboto so umrli trije bolniki s covidom-19.

Po ocenah NIJZ je trenutno v državi 12.258 primerov aktivnih okužb, kar je sto več kot dan prej. Kot kažejo podatki Sledilnika za covid-19, je največ aktivnih okužb na 100.000 prebivalcev v obalno-kraški, podravski in goriški regiji, najmanj pa na Gorenjskem, Koroškem in v Pomurju. Po podatkih Sledilnika so trenutno v Sloveniji štiri občine brez aktivnih okužb. To so Osilnica, Kostel, Hodoš in Šalovci, ki vse spadajo med najmanjše po številu prebivalcev.

Sicer pa tudi drugi kazalci kažejo na nadaljnji trend širjenja virusa v Sloveniji. Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov znaša 947, kar je 20 več kot dan prej. V zadnjih 14 dneh so potrdili 578 okužb na 100.000 prebivalcev, kar je pet več kot dan prej.

Na poslabšanje razmer opozarja tudi direktor NIJZ-ja Milan Krek. »Vse bolj se bližamo ukrepu, da bo treba državo zapreti,« je Krek povedal za Radio Slovenija. V isti sapi je poudaril, da si zapiranja države ne želi resnično nihče! Ga pa moti ali pa recimo skrbi, kjer ljudje ne uporabljajo več mask.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: www