• C Novo mesto
  • 07:02
  • Tor, 15.06.2021

Za vse, ki ste na Hrvaškem: pravočasno rezervirajte termin za PCR test!

Negativni hitri test zadostuje za vrnitev le lastnikom nepremičnin in njihovim družinskim članom. Vsi ostali, ki ne želite v 10-dnevno karanteno v Sloveniji, pa morate domov s PCR testom.

SPLIT, ZADAR – „Dragi moji, vsi, ki se vračate s Hrvaške: ključen podatek za vrnitev je, kdaj in kje boste naredili PCR test,“ nam je javil bralec Ivan, ki je pred dnevi odpotoval v Biograd na moru.

„Vem, da so nas obveščali, da se moramo dan ali prej prijaviti na PCR test, a sem malce zanemaril to obvestilo,“ meni Ivan, ki je imel danes precej težav, da je prišel na dan vrnitve do primernega mesta, kjer je lahko opravil PCR test. Le z njim se bo lahko vrnil domov.

Gneča po Dalmaciji

„V Zadru je bil danes zjutraj na voljo termin v nedeljo, 2.5. maja, v Šibeniku so naročali za vsaj 24 ur vnaprej, na Reki pa delajo vsak dan razen nedelje med 8. in 12. uro,“ javlja Ivan, ki je dodal, da je našel optimalno rešitev v Dugopolju, tik pred Splitom.

„Tam je ob nogometnem štadionu podjetje, ki hitro in učinkovito reši vse. Testi, njihovi rezultati, pa so na voljo nekaj ur po odvzemu,“ sporoča Ivan, ki sporoča, da je to podjetje locirano dober kilometer z avtoceste Zagreb – Ploče.

Pravila so jasna

Spomnimo, Hrvaška je na slovenskem rdečem seznamu. Negativni hitri test zadostuje za vrnitev le lastnikom nepremičnin in njihovim družinskim članom. Vsi ostali, ki ne želite v 10-dnevno karanteno v Sloveniji, pa morate domov s PCR testom, ki pa ni starejši od 48 ur! Takisto ste privilegirani vsi, ki ste že cepljeni, od tega pa je preteklo vsaj 21 dni.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: www