• C Novo mesto
  • 10:41
  • Sob, 15.06.2024

Žalost do neba. v Medvodah umrla mati treh otrok, za družino zbirajo pomoč

Oglasil se je župan.

MEDVODE – „Dragi občani, drage občanke, vsi ljudje dobrega srca. Tokrat se obračam na vse vas s prav posebno prošnjo. Vedno govorim, da se resnična vrednost skupnosti pokaže takrat kadar je stiska največja. In resnično verjamem, da je tako. V teh dneh je mlado družino v naši občini prizadela težka preizkušnja. Družini očeta, dveh mladih fantkov in komaj mesec stare dojenčice je nenadoma umrla mamica in tako so se praktično preko noči znašli v izredno težki življenjski situaciji. Kakšna je njihova bolečina in kako težko se soočajo s to nenadno izgubo vedo in občutijo le oni,“ je na Facebooku zapisal Nejc Smole, župan občine Medvode.

„Na nas kot skupnosti pa je, da jim skušamo pomagati kjerkoli in kakorkoli lahko. Skupaj s Centrom za socialno delo Medvode smo že uspeli urediti in zagotoviti prve in najnujnejše ukrepe, da bodo lažje prebrodili te najtežje dni. Na vas, vse ki prebirate to objavo pa se obračam s prošnjo, da po svojih močeh skušate tudi finančno pomagati tej mladi družini, da bi vsaj osnovno materialno ne bilo tisto, kar jih bo v prihodnjih dneh, tednih in mesecih skrbelo. Občina Medvode je tako zagotovila, da na enem mestu zbiramo finančno pomoč, ki bo v celoti namenjena tej družini,” nadaljuje.

Kdor le zmore, lahko tako nakaže sredstva na:
SI56 0127 1010 0000 594 (podračun Občine Medvode)
sklic: SI 00 110904
namen: družina Medvoška cesta

„Družine ne želimo dodatno izpostavljati niti obremenjevati zato smo vam v primeru kakršnih koli vprašanj na voljo v tajništvu Občine Medvode na telefonski številki 01 3619 550. Zavedam se, da vas veliko uživa zaslužen dopust, da smo med poletnimi meseci precej bolj odklopljeni od spremljanja vseh kanalov, a vas vseeno prosim, da ta apel ne gre mimo vas. Charles Dickens je nekoč dejal, da je naše življenje zares osmišljeno, kadar drugemu nekoliko olajšamo stisko. Hvala vsem, ki boste po svojih zmožnostih darovali za družino v stiski. Tisočkrat hvala! PS. Za tiste bolj vešče spletnih plačil pripenjam tudi QR kodo,“ je še dodal Smole, leta 2014 pri 28 letih najmlajše izvoljeni župan v Sloveniji.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: www