• C Novo mesto
  • 21:02
  • Čet, 11.08.2022

Gabriele (22) si je dal vtetovirati QR-kodo digitalnega potrdila o cepljenju

podčetrtek

V Italiji je digitalno potrdilo o cepljenju potrebno pokazati pred vstopom v večino zaprtih prostorov. 22-letni Italijan Gabriele Pellerone se je znašel po svoje: vtetovirati si je dal QR-kodo digitalnega potrdila o cepljenju. Pravi, da si je tako pošteno olajšal življenje, saj ima potrdilo o cepljenju zmeraj s seboj, kjerkoli zahtevajo, da izpolnjuje pogoj PCT. Odločitev je bila hipna, a je ne obžaluje. Upa celo, da bo s svojim dejanjem spodbudil več mladih k cepljenju.

Prvič je s tatujem vstopil v restavracijo Mcdonald’s

Vtetovirano digitalno potrdilo o cepljenju mu omogoča, da vstopa kamorkoli želi. Tisti, ki preverja pogoj PCT, mu preprosto poskenira tatu. 22-letni Italijan je z vtetoviranim digitalnim potrdilom prvič vstopil v restavracijo Mcdonald’s, piše 24ur.com. Ko ga je zaposleni vprašal za potrdilo, je dvignil roko in mu pokazal tatu. Moški ga je zmedeno pogledal, a ga je v restavracijo kljub temu spustil.

Želel je tatu, ki predstavlja čas, v katerem živimo

S tem, ko si je 22-letnik omislil tako unikaten in domiseln tatu, ni pričakoval, da bo njegova odločitev postala viralna in bo zaokrožila po vsem svetu. Pravi, da je želel tatu, ki bi predstavljal zgodovinski čas, v katerem trenutno živimo in prepričan je, da je njegova zamisel zelo izvirna – kljub temu, da njegovi starši nad tatujem niso najbolj navdušeni. S svojim dejanjem želi biti vzor vsem mladim, ki se še odločajo glede cepljenja – upa, da jih bo s tem spodbudil k temu, da se cepijo. To je po njegovem namreč edini način, ki nas bo rešil iz korona krize.

Pripravil NaDlani.si; Foto: Instagram

bee queen
pomurski sejem