• C Novo mesto
  • 11:14
  • Ned, 14.04.2024

Znani slovenski TV zvezdnici zagorelo v hiši: “Ko ti zagori dom, se te dotakne in te za vedno spremeni!”

Od leta 2015 je vodila na Televiziji Slovenija svojo pogovorno oddajo Zvezdana.

ŽELIMLJE – „Če ne doživiš, ne veš. Ko ti zagori dom, se te dotakne in te za vedno spremeni. Cel dan premišljujem o ljudeh, ki so v poplavah izgubili dom, o ljudeh, ki jim domove rušijo rakete. Vedno sem sočustvovala z njimi, a po tej izkušnji razumem tudi drugače. Moj dom je ranjen, globoko v drobovje, smo brez gretja in trenutno še brez marsičesa, kar je za normalno življenje pomembnega. A smo živi, dom še vedno stoji. HVALEŽNA SEM GASILCEM IZ ŽELIMELJ IN GOLEGA, GANJENA SEM, KAKO SI LJUDJE ZNAMO POMAGATI,“ je na Facebooku svoje občutke zbrala televizijska zvezdnica in voditeljica Zvezdana Mlakar. Zjutraj je zagorelo v njeni družinski hiši.

Katera slika ni zgorela?

„Šele, ko je bilo vsega konec, sem slikala, ta bel dim že pomeni konec nevarnosti. Ko sem zjutraj sedla k računalniku, da bi po mailu odgovorila na pošto, ki me je vrgla iz tira, ki se je dotaknila moje globoke družinske bolečine, sem zgledala tak bel dim, ki se je valil iz garaže. Ta se je kmalu spremenil v črno plazečo gmoto, plameni so sikali v njem, jaz pa sem v hipu pozabila nujno številko za pomoč. Nisem se je spomnila. Hvala Bogu, da smo v kurilnici imeli celo 5 gasilnih aparatov, ker smo v tistem kaosu našli le tri. Z njimi in vodo smo se rešili najhujšega. Hvala Bogu, da se nisem znašla doma sama. Odgovora, ki sem ga začela pisati nisem dokončala, a nekaj je jasno. Dovolj znakov sem dobila ( so tako jasni in na meji čudežev), da vem, da moram sama končati našo družinsko zgodbo z ljubeznijo, jasno in glasno. Toliko časa že odlašam, toliko časa prestopamo meje in tlačimo. Če tlačiš, odlašaš, če si ne priznaš, pride. Zivljenje, pride ogenj, voda, bolezen….. Hvala mojim sinovom in hvala Slavcu, Sofiji, Juni, Milanki in Urški. V soboto imamo čistilno akcijo, če ima kdo čas… Klet je zgorela, samo ena slika v njej ni. Kaj mislite, kdo je na njej?“ je sklenila svoj zapis Zvezdana Mlakar.

Kdo je Zvezdana Mlakar?

Zvezdana Mlakar je slovenska gledališka in filmska igralka ter televizijska voditeljica, rodila se je 5.5. 1960 na Ptuju. Na gledaliških odrih je nastopala že v osnovni šoli, v času srednje šole pa je že sodelovala v Gledališču III na Ptuju. Na AGRFT v Ljubljani je študirala igro in umetniško besedo in leta 1981 je tam absolvirala z vlogo Alvingove v Ibsenovih Strahovih.  Leta 1987 je postala članica ansambla Drame v Ljubljani, v kateri je igrala v številnih vlogah klasičnih in modernih del. Nastopala je tudi TV-nadaljevankah in številnih slovenskih filmih: Praznovanje pomladi (1978), Iskanja (1979), Veselo gostivanje (1984) in drugih.

Od leta 2015 je vodila na Televiziji Slovenija svojo pogovorno oddajo Zvezdana, pred tem pa je v oddaji Dobro jutro imela tedensko rubriko. Je tudi mati treh otrok, zaključi Wikipedia.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: FB ZM