Blestel je v filmu Sreča na vrvici, nato je mladeniča doletela žalostna usoda

08. jun. 2024, ob 14.33
223
80 SEK

Legendarni film Sreča na vrvici nas vsakič znova zaziblje v davno minula leta, ko je bilo otroštvo sredi blokovskega naselja tako drugačno od kratkočasenja, s kakršnim si skuša danes zapolniti čas mladina. Pa ste vedeli, da enega najbolj simpatičnih likov v filmu, Črnega Bliska, že dolgo več med nami? Mitja Tavčar je namreč preminil že pred 28. leti, star komaj 30 let. Čeprav se je v filmu odlično odrezal, Mitja ni ostal v igralskih vlogah, kot mladi moški se je ukvarjal z gostinstvom, njegova življenjska pot pa se je prerano končala leta 1992, ko se je smrtno ponesrečil v avtomobilski nesreči.

V spodnjem videu si lahko ogledate utrinke iz filma, kjer Rajko Zaleznik obudil spomin na preminulega mladinskega igralca. Pod objavo se je oglasil tudi sin pisatelja Vitana Mala, ki je ustvaril zgodbo o Sreči na vrvici. »V kolikor se ne bi ponesrečil, bi bil super igralec. Tako je rekel moj oče, Vitan Mal,« je zapisal Klement Mal.

 O filmu

Sreča na vrvici je slovenski film za otroke, ki je bil izdan leta 1977. Film je režiral Jože Bevc, in je ena najbolj priljubljenih klasik slovenske kinematografije. Glavna lika sta deček Matic in njegov pes Jakob, ki skupaj doživljata različne pustolovščine.

Majhne navade, ki vam bodo pomagale dvigniti energijo
Se tudi vam pogosto dogaja, da se čez dan počutite utrujeno, brez moči, volje in motivacije kljub temu, da ste spali zadostno število ur? Seveda je to lahko posledica nekvalitetnega spanca, stresa

Film je znan po svojem toplini in prikazu močne vezi med fantom in njegovim psom. Poudarja pomembne teme, kot so odgovornost, prijateljstvo in radosti ter izzivi odraščanja. Naslov se nanaša na srečo in veselje, ki jih prinaša imeti psa na povodcu, kar simbolizira preprosta, a globoka zadovoljstva otroštva in druženja s hišnim ljubljenčkom. Sreča na vrvici ima poseben pomen v slovenski popularni kulturi in ostaja priljubljen med gledalci tudi danes.

N. D.; Foto: YouTube

223
80 SEK