Evrovizijski škandal pred sobotnim finalom! Širi se posnetek in nora teorija

10. maj. 2024, ob 21.59
46
90 SEK

Po drugem polfinalu Pesmi Evrovizije so se po družbenih omrežjih razširili posnetki italijanske oddaje tistega večera, kjer so, kot kaže, pomotoma objavili rezultate televotinga. Le ti ne bi smeli biti na voljo vse do sobotnega finala. Kot lahko vidite na posnetkih, je Izrael prejel skoraj 40 % glasov občinstva, natančneje 39,31 %. Njihova predstavnica Eden Golan se je po polfinalu na stavnicah povzpela na drugo mesto, za zmago pa ji napovedujejo 17-odstotne možnosti. Sodeč  glasovih italijanskih gledalcev je na drugem mestu Nizozemska, oziroma njihov predstavnik Joost Klein, ki je prejel 7 % glasov.

Potem ko se je posnetek razširil po družbenih omrežjih, so se pojavile številne teorije, kaj se je pravzaprav zgodilo. V drugem polfinalu je nastopila tudi predstavnica Italije Angelina Mango. Nastopila je za Estonijo, ki je bila 13. po vrstnem redu, in pred Izraelom, ki je bil 14. po vrstnem redu. Nekateri zato menijo, da so gledalci glasovali za predstavnico Izraela, misleč, da glasujejo za svojo državo. »Bojim se, da je veliko Italijanov glasovalo za številko 14, misleč, da je Angelina. Ker je nastopila po Estoniji (številka 13). Italijani ne vedo, kako to deluje. Povsod lahko najdete Italijane, ki se sprašujejo, ali je Angelina dobro opravila nastop ter zakaj ni bila na glasovalnem seznamu,« je pisalo v eni objavi.

RAI se opravičuje

»Tehnična težava je privedla do napačnega prikaza grafike v nekaterih – povsem delnih – podatkih italijanskega glasovanja,« je sporočil RAI in dodal, da se je že opravičil organizatorjem Evrovizije, EBU-ju. Spomnimo, v drugem polfinalu 68. tekmovanja za pesem Evrovizije so se v sobotni finale uvrstili predstavniki desetih držav, med njimi izraelska predstavnica Eden Golan. Pred tem se je popoldne v središču mesta zbrala množica protestnikov v znak podpore Palestini in proti nastopu izraelske predstavnice na tem glasbenem tekmovanju.

Tedenski horoskop za vse znake od 8. do 14. julija
Tedenski horoskop nadaljuje sanjske in romantične teme, ki so definirale prejšnjega. Luna narašča po čudoviti mladi luni v raku prejšnjega tedna in izziv je ugotoviti, kdaj je čas za korak napr

N. D.; Foto: X

46
90 SEK