Justin Timberlake aretiran: bo to uničilo turnejo?

21. jun. 2024, ob 14.26
Posodobljeno pred 28 dnevi
213
140 SEK

Po poročanju lokalne policije je bil pevec in igralec Justin Timberlake aretiran v ponedeljek, 17. junija, v Sag Harborju v New Yorku. Tiskovni predstavnik pravosodnega sodišča v Sag Harborju je za NBC News potrdil, da je bil Timberlake v torek zjutraj pripeljan zaradi obtožnice zaradi vsaj ene obtožbe vožnje v vinjenem stanju.

Policijski oddelek Sag Harbor je potrdil, da je bil Timberlake v torek zjutraj prepeljan v pripor. Konkretne obtožbe zoper pevca sicer še niso bile razkrite javnosti. Tiskovni predstavnik ministrstva je dejal, da bo uradna izjava s podrobnostmi o aretaciji in obtožbah objavljena v kratkem.

Sag Harbor, mesto v Hamptonsu, ki se nahaja približno 100 milj od New Yorka, je znano po mirnem okolju ob plaži. Je priljubljena točka za pobeg zvezdnikov in premožnih obiskovalcev, kjer se je zadrževal tudi  Timberlake.

Po mnenju newyorškega DMV je ”vožnja pod vplivom alkohola kaznivo dejanje. Vaša presoja, koordinacija in sposobnost vožnje vozila se spremenijo, ko zaužijete kakršno koli količino alkohola. Stopnja prizadetosti je odvisna od več pogojev: količine popitega alkohola, količine hrane, ki jo zaužijete pred ali med pitjem alkohola, časa, ko pijete alkohol, in vaše telesne teže.”

To so kraji, kjer lahko opazujete najlepše sončne zahode na svetu
Sončni zahodi so ena tistih naravnih lepot, ki očarajo vsakogar. Ne glede na to, kolikokrat v življenju vidimo lep sončni zahod, ga je vedno prijetno videti in se ga nikoli ne naveličamo. Čarobn

Spletna stran prav tako obvešča, da ni hitre metode, da oseba, ki je uživala alkohol, na hitro postane trezna, “najboljša metoda je torej počakati, da vaše telo absorbira alkohol. Povprečna hitrost, s katero vaše telo predeluje alkohol, je približno ena pijača na uro,” je še zapisano. 

V zvezni državi New York kazni za kršitve DWI vključujejo izgubo vozniških pravic, visoke denarne globe in prav tako tudi morebitno zaporno kazen. Globe se začnejo pri 500 ameriških dolarjih, zaporna kazen pa lahko traja tudi do sedem let.

Timberlakova svetovna turneja Forget Tomorrow, ki se je začela 29. aprila 2024, še zdaleč ni končana. Vir je za revijo Page Six povedal, da je med njegovo aretacijo Timberlake tiho rekel: “To bo uničilo turnejo.” Policist, ki menda ni prepoznal pevca, je vprašal: “Kakšno turnejo?” Pevec naj bi mu odgovoril, da govori o njegovi svetovni turneji, ki je še zmeraj v teku.

A zdi se, da 43-letni pevec ne bo dovolil, da bi malo sramu in obtožb ustavilo njegovo veliko in težko pričakovano svetovno turnejo. Osebe, ki so mu blizu, so namreč za TMZ povedale, da bo pevec ta konec tedna kljub vsemu stopil na oder v Chicagu v United Centru ter tako uresničil oba nastopa, ki ju tam načrtuje.

Če se bo držal načrtovanih datumov, se bo v prihodnjih dneh vrnil v New York, kjer je bil aretiran. Timberlakova turneja se je začela v ZDA 9. julija, nato pa poleti in jeseni odide v Evropo ter se oktobra vrne v Severno Ameriko. Konec turneje je predviden 2. decembra.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Instagram

213
140 SEK