Kaj bomo gledali danes na Evroviziji? Finec prišel v tangicah, Slovenka nastopila napol gola

07. maj. 2024, ob 08.26
21
80 SEK

 V Malmöju na jugu Švedske se nocoj ob 21. uri začenja prvi polfinalni večer letošnjega tekmovanja za pesem Evrovizije. Poleg slovenske predstavnice Raiven bodo nastopili še izvajalci oz. izvajalke iz 14 drugih držav. Drugi polfinalni večer 68. tekmovanja bo v četrtek, veliki finale pa v soboto. Raiven bo s pesmijo Veronika v prvem polfinalnem večeru v Malmö Arena nastopila kot deveta. Poleg nje se bodo po izžrebanem vrstnem redu predstavili še Ciper, Srbija, Litva, Irska, Ukrajina, Poljska, Hrvaška, Islandija, Finska, Moldavija, Azerbajdžan, Avstralija, Portugalska in Luksemburg. Deset držav, ki bodo prejele največ glasov, se bo uvrstilo v sobotni veliki finale.

Včeraj je potekala tudi evrovizijska vaja, prva na Švedskem, ki so se je smeli udeležiti predstavniki medijev. Sodeč po njej, bodo ljubitelji golih moških zadnjic bodo prišli na svoj račun ob nastopu Finske, katere predstavnik Windows55man na odru paradira v bež tangicah in natikačih za na plažo na nogah, svoj nastop pa začne z izvalitvijo iz velikanskih jajčec na samem odru. Tudi naša Raiven je napol gola, torej oblečena v prosojen črn kombinezon, ki razkriva marsikaj, Srbkinja Teya Dora in Avstralci pa na Evrosongu nastopijo bosi.

Pesem Evrovizije švedski Malmö gosti po lanski zmagi švedske prestavnice Loreen s pesmijo Tattoo v britanskem Liverpoolu. Mesto že tretjič gosti evrovizijski izbor, doslej so ga pripravili že leta 1992 in 2013. Švedska sicer tekmovanje za pesem Evrovizije gosti sedmič. V prestolnici Stockholm je evrovizijski izbor potekal leta 1975, 2000 in 2016, v drugem največjem mestu Göteborgu pa leta 1985.

N. D.; Foto: TikTok

 

21
80 SEK