Lepa Miss Nemčije (39): Splet je poln zavisti, sem Nemka

02. mar. 2024, ob 14.30
49
100 SEK

Splet je poln komentarjev o novi mis Nemčije, 39-letni Apameh Schönauer. Na njihovem lepotnem tekmovanju  je namreč zmagala Iranka, tekmovanje pa je na družbenih omrežjih sprožilo burne komentarje. Apameh, po poklicu je arhitekta, pravi, da so komentarji polni sovraštva in zavisti, javnost pa je nagovorila z videom, v katerem pove, da je kot deklica prišla iz Irana. »Splet je poln zavisti, sovraštva in rasizma. To se mora spremeniti. Prišla sem iz Irana, ko sem bila stara šest let, kar pomeni, da sem Nemka. Proti sovraštvu se bom borila z ljubeznijo,« je dejala nova misica. Mimogrede, njena zmaga, kot pravijo, pomeni spremembo tradicionalnih norm lepote. Na to lepotno tekmovanje se je prijavilo približno 15 tisoč deklet, v finalu pa jih je bilo devet.

Tekmovanje za Miss Nemčije je bilo leta 2019 prenovljeno, da bi bile kandidatke bolj raznolike. Po besedah ​​organizatorjev se ne ocenjuje več videz, temveč tudi karakter, kreativnost, osebna vpletenost oz. edinstvena zgodba. Poleg Apameha, ki ni bila rojena v Nemčiji, so bile misice izbrane v več drugih državah, ki niso odraščale v teh državah. Tako je bila Ukrajinka Karolina Shiino okronana za miss Japonske. Rodila se je v Ukrajini in že več kot 20 let živi na Japonskem. Med svojim govorom v tekoči japonščini je Karolina povedala, da obstajajo rasne ovire in da je bilo veliko primerov, ko ni bila sprejeta, in da upa, da bodo ljudje videli dlje od njenega videza.

To so kraji, kjer lahko opazujete najlepše sončne zahode na svetu
Sončni zahodi so ena tistih naravnih lepot, ki očarajo vsakogar. Ne glede na to, kolikokrat v življenju vidimo lep sončni zahod, ga je vedno prijetno videti in se ga nikoli ne naveličamo. Čarobn

Velika polemika se je vnela tudi po izboru za miss Zimbabveja, na katerem je zmagala Brooke Bruk-Jackson. Po volitvah je bila manekenka zaradi svoje rase tarča negativnih komentarjev. Brooke je namreč belopolta, kar je mnoge zmotilo in menijo, da ni dobro, da zastopa Zimbabve na mednarodnem tekmovanju. Po številnih kritikah in kontroverznem izboru za miss se je Brooke oglasila za ZTNPrime.

N. D.; Foto: Instagram/api_schoenauer

49
100 SEK