Navijači so besni! Na uradnem profilu Evrovizije se je pojavil nov video: Zmagovalec je bil znan že pred finalom

15. maj. 2024, ob 18.37
80
100 SEK

Vihar okoli zmage Švice na Evroviziji ne pojenja. Mnogi gledalci so še vedno prepričani, da bi pokal domov moral odnesti hrvaški predstavnik Baby Lasagna. Tudi tujci, ki so navijali zanj, so bili prepričani o zmagi, nov spor pa je nastal zaradi posnetka, ki je bil objavljen na uradnem evrovizijskem Instagram profilu. Nastopajoči so namreč v videu napovedovali, kdo bo letos zmagal na Evroviziji. Vsi so izbrali Švico. »Naše umetnike smo prosili, da napovejo zmagovalca Pesmi Evrovizije 2024, je zapis ob posnetku, uradno objavo pa so oboževalci takoj zasuli s komentarji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision)

»Nihče ni izbral nikogar drugega kot Švico?«, »Res? To izgleda čudno in vsiljeno«, »Ta video dokazuje, da je Pesem Evrovizije zrežirana«, »Koliko ste jim plačali za to?», »Zmagovalec je bil torej znano že pred finalom. Hvala, da ste to znova potrdili,« »To je bilo najbolj pokvarjeno tekmovanje za pesem Evrovizije v zgodovini,« so zapisali.  Na drugi strani pa so bili tudi tisti, ki so ta posnetek vzeli kot dokaz, da si je Švica zaslužila zmago.

Nebinarni raper Nemo je s skladbo The Code (Koda) na letošnjem 68. tekmovanju za pesem Evrovizije Švici pripel evrovizijsko zmago. Za svoj nastop je skupno prejel 591 točk. Na drugo mesto se je s 547 glasovi uvrstil Baby Lasagna alias pevec Marko Purišić s skladbo Rim Tim Tagi Dim. Raiven je s 27 točkami in skladbo Veronika pristala na 23. mestu.

To so kraji, kjer lahko opazujete najlepše sončne zahode na svetu
Sončni zahodi so ena tistih naravnih lepot, ki očarajo vsakogar. Ne glede na to, kolikokrat v življenju vidimo lep sončni zahod, ga je vedno prijetno videti in se ga nikoli ne naveličamo. Čarobn

Mimogrede, mediji v Švici so po nedeljskem evrovizijskem finalu, v katerem je zmagal njihov predstavnik Nemo s pesmijo The Code, zapisali, da so evrovizijskega zmagovalca lepo sprejeli na letališču v Zürichu, omenili pa so tudi, da je Baby Lasagna v Zagrebu pozdravil kot narodnega heroja in na družbenih omrežjih so nekateri mediji delili tudi posnetke s sprejema Marka Purišića, kot je njegovo pravo ime. Po Nemanini vrnitvi domov se tamkajšnji mediji že ukvarjajo s tematiko organizacije Evrovizije in pišejo o tem, kako bo prihodnje leto Evrovizija potekala v Ženevi ali Baslu, še navaja Večernji List.

Hrvaška evrovizijska pesem Rim Tim Tagi Dim v resnici plagiat! Po Evroviziji so se oglasili še izvajalci ‘originala’

Na družbenih omrežjih se širi nova ‘teorija zarote’! Trdijo, da je bil evrovizijski zmagovalec znan vnaprej … (FOTO)

N. D.; Foto: YouTube

80
100 SEK