Nebinarna oseba Nemo je med proslavljanjem zlomila evrovizijski pokal! Neprecenljiva tudi reakcija Hrvata

12. maj. 2024, ob 12.33
67
70 SEK

Evrovizija je bila napeta do zadnjega trenutka. Na koncu je zmagal nebinarni Švicar Nemo, drugi pa Hrvat Baby Lasagna. Švica je imela na koncu skupno 591 točk, Hrvaška pa le malo manj – 547. Največ glasov gledalcev, 337 točk, je prejela Baby Lasagna. Švica je prejela 226 glasov javnosti. Trenutek, ko je bila Švica razglašena za zmagovalko, je bil objavljen na uradnem evrovizijskem Instagram profilu. Poglejte, kako se je Baby Lasagna odzvali na drugo mesto na letošnji Pesmi Evrovizije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision)

Zdi pa, da je  Nemo med proslavljanjem evrovizijskega pokala doživel nesrečo. Kamere so ujele trenutek, ko se je evrovizijski pokal med Nemovim slavjem zlomil na dvoje. Posnetek se je takoj razširil po družbenih omrežjih. Stojalo za trofeje je ostalo na odru, ostalo pa je bilo v Nemovih rokah.

Nebinarni raper Nemo je s skladbo The Code (Koda) na letošnjem 68. tekmovanju za pesem Evrovizije Švici pripel evrovizijsko zmago. Za svoj nastop je skupno prejel 591 točk. Na drugo mesto se je s 547 glasovi uvrstil Baby Lasagna alias pevec Marko Purišić s skladbo Rim Tim Tagi Dim. Raiven je s 27 točkami in skladbo Veronika pristala na 23. mestu. Švicarski predstavnik Nemo je največ točk prejel pri glasovanju strokovnih žirij iz 37 držav. Skupno je prejel 365 glasov. Po koncu glasovanja in preden je ponovno na evrovizijskem odru v skladu s tradicijo še enkrat zapel svojo skladbo, se je vidno ganjen zahvalil za zmago.

To so kraji, kjer lahko opazujete najlepše sončne zahode na svetu
Sončni zahodi so ena tistih naravnih lepot, ki očarajo vsakogar. Ne glede na to, kolikokrat v življenju vidimo lep sončni zahod, ga je vedno prijetno videti in se ga nikoli ne naveličamo. Čarobn

N. D.; Foto: Eurosong

67
70 SEK