Nicki Minaj Aretirana zaradi posedovanja drog

26. may. 2024, ob 08.23
Posodobljeno pred 7 dnevi
4
110 SEK

Ameriška raperka Nicki Minaj, ena najbolj prepoznavnih glasbenih zvezd na svetu, je bila pred kratkim aretirana na amsterdamskem letališču Schiphol zaradi posedovanja mehkih drog. Dogodek je pritegnil veliko pozornost tako lokalnih kot mednarodnih medijev.

Nicki Minaj

Nicki Minaj

 

Po poročanju nizozemskih medijev se je incident zgodil med Minajino postajo na poti v Manchester, kjer naj bi imela koncert na prizorišču Co-op Live. Med rutinskim pregledom na letališču so nizozemski policisti pri raperki našli mehke droge.

Nizozemska policija je po aretaciji sporočila, da so raperko, ki jo je v izjavi BBC označila kot 41-letno Američanko, kaznovali z denarno kaznijo in ji nato dovolili, da nadaljuje svoje potovanje. Identiteta aretirane ženske ni bila uradno potrjena, vendar je Nicki Minaj sama potrdila incident na svojih družbenih omrežjih.

Minaj je del srečanja s policijo posnela in objavila na svojih družbenih omrežjih. Na videoposnetku, ki je hitro postal viralen, je mogoče slišati policista, ki raperki reče: “Aretirana si.” Video je povzročil val odzivov njenih oboževalcev in širše javnosti. Nekateri so dogodek kritizirali kot pretiran odziv oblasti, drugi pa so podprli ukrepanje policije kot nujno za ohranjanje reda in spoštovanja zakonov.

Incident je sprožil različne odzive v javnosti in medijih. Nekateri so dogodek označili kot neprijetnost, ki bi jo Minaj morala predvideti, medtem ko so drugi dogodek videli kot dokaz, da so zakoni glede mehkih drog kljub nizozemski liberalnosti še vedno strogo izvajani.

Kje zobozdravstvene storitve rušijo rekorde v cenah?
Ali ste vedeli, da so lahko cene za enako zobozdravstveno storitev v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji različne tudi do skoraj 3-krat? Pri izbiri pravega zobozdravnika ni samo strokovnost tista, ki šteje – pomembna je tudi cena. Primerjava cen za zobne prevleke, mostičke, implantate in zobne aparate lahko razkrije presenetljive razlike.

Minajina aretacija je tudi priložnost za širšo razpravo o zakonih glede drog v različnih državah in kako te zakone razumejo in spoštujejo turisti. Incident poudarja pomen ozaveščenosti o lokalnih zakonih in predpisih, še posebej za javne osebe, ki so pod nenehnim drobnogledom javnosti.

Nicki Minaj je po incidentu nadaljevala svoje potovanje in nastopila na koncertu v Manchestru. Kljub neprijetni izkušnji je raperka ostala profesionalna in poskrbela, da njeni oboževalci niso bili razočarani. Dogodek na letališču Schiphol pa bo verjetno ostal del njenega življenja, ki bo še dolgo odmeval v medijih in med njenimi oboževalci.

Ta dogodek je opomnik, da morajo tudi največje zvezde spoštovati zakone in predpise držav, v katere potujejo, in da so pravila glede uporabe drog lahko zelo različna glede na lokalno zakonodajo.

Priprava: NaDlani

Vir: X

4
110 SEK