Odmeven prestop: z nacionalke se seli na Planet TV

02. mar. 2024, ob 07.52
Posodobljeno pred 2 mesecema
58
70 SEK

Pred desetimi dni naznanil, da zapušča TV Slovenijo.

LJUBLJANA – “Ekipi Planet TV-ja se je pridružil Luka Svetina. Luka, dobrodošel in veliko lepih zgodb!” so zapisali na omrežju X pri Televiziji Planet TV. Svetina je pred desetimi dni naznanil, da zapušča TV Slovenijo.

Test

 

Novinarsko pot je začel kot sodelavec športnega novinarja Mirana Ališiča in se osredotočal na komentiranje dirk Formule 1. Kasneje je nadaljeval kot športni komentator na Sportklub TV do leta 2018. Na povabilo nekdanjega novinarja in bivšega poslanca SDS Jureta Ferjana je Svetina na Nova24TV delal pet let. V tem času je vodil različne oddaje, med drugim Drugorazredni, Tema dneva in Razkrito 1. Nova24TV je pred parlamentarnimi volitvami v Sloveniji 2022 sodelovala s Planet TV. Svetina je skupaj z Valentino Plaskan 1 vodil predvolilne debate za Slovenija izbira.

Nov obraz v ekipi Odmevov

Maja 2022 se je pridružil novinarski ekipi tednika Domovina, kjer je pisal tako za spletni portal kot tednik. Vodil je tudi pogovorno oddajo Vroča tema 1. Avgusta 2022 so zakrožile govorice, da bo novi voditelj oddaje Odmevi na TV Slovenija postal Luka Svetina. Novico so pozneje potrdili in obstoječi ekipi se je pridružil kot četrti voditelj, ki oddajo vodi približno petkrat na mesec. Nazadnje je deloval kot novinar, ne pa kot voditelj Odmevov.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Zajem zaslona RTV Slovenija

58
70 SEK