Premier Golob se je javil z Obale, za Slovence ima posebno sporočilo

08. apr. 2024, ob 08.38
48
90 SEK

Predsednik vlade Robert Golob je ob sončnem in toplem koncu tedna z Obale delil posnetek, v katerem je na svetovni dan zdravja razkril, kako skrbi za svoje zdravje in dobro počutje. »Danes je dan zdravja, z velikim veseljem, sploh, ker je tako lepo sonce, sem šel ven in se razmigal,« je povedal v posnetku, ki ga je posnel na morskem pomolu in delil na Instagramu. Dodal je, da si je na današnji dan tudi spočil živce, in pripomnil, da si bo privoščil še zdrav obrok, in dan bo zanj perfekten. »Ampak, zdrav mora biti prav vsak dan, ne samo današnji.« On tem je  v svojih zgodbah na Instagramu s sledilci delil tudi video, v katerem je nabiral divje šprarglje, saj je prav zdaj sezona tega priljubljenega živila na vrhuncu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Robert Golob (@_robertgolob_)

Svetovni dan zdravja

Včeraj smo sicer obeleževali svetovni dan zdravja, ki letos poteka pod geslom Moje zdravje, moja pravica. Vsi si zaslužimo živeti zdravi v varnem in zdravem okolju, imeti dostop do zdravstvenih storitev, biti zdravstveno pismeni in živeti svobodno ne glede na to, kdo smo in kje živimo, so geslo pojasnili v Svetovni zdravstveni organizaciji (WHO).

«Zdravje celotne družbe je eden od pomembnih meril razvitosti države. A danes živimo dlje, bolj dinamično in raznoliko. To je dosežek, ki pa prinaša večje in drugačne potrebe ljudi po zdravstvenih storitvah. Naša odgovornost pa je, da z zdravo prehrano in redno telesno dejavnostjo upoštevanjem nasvetov zdravnika vzdržujemo svoje zdravje in ter skrbimo za dobro počutje svojega telesa,« je v poslanici ob svetovnem dnevu zdravja zapisal predsednik vlade Robert Golob.

Okus poletja: 5 receptov za osvežilne limonade
S svojo bledo rumenkasto barvo, kiselkastim okusom in pravo zakladnico vitaminov limonada gasi žejo že veliko generacij. Današnji podatki kažejo, da sladkan sok limone najbrž izvira iz Azije, od

Vlada si po njegovih zagotovilih prizadeva, da bo javni zdravstveni sistem ohranila in izboljšala. »Edino javno zdravstvo je tisto, kar si zaslužimo. Smo solidarna družba, to imamo zapisano v svojih genih in tudi v prihodnje bomo nadaljevali po tej poti,« je dejal.

N. D.; Foto: Instagram / Svoboda

48
90 SEK