Slovenija žaluje, hude bolezen usodna za podjetnika Simona, ki je rad pomagal

07. feb. 2024, ob 18.01
Posodobljeno pred 2 mesecema
82
100 SEK

Nazadnje je bil direktor postojnskega podjetja Unika TTI, ki se ukvarja s prodajo igrač, in lastnik blagovne znamke Unikatoy.

POSTOJNA – „Danes smo izvedeli žalostno novico, da se je po hudi bolezni mnogo prezgodaj poslovil Simon Premrl, direktor postojnskega podjetja Unika TTI. Simon Premrl je bil dober gospodarstvenik, saj je podjetje leta 2020 praznovalo 30 let uspešnega delovanja. V dobrih treh desetletjih se je Unika TTI razvila v evropsko pomembnega veletrgovca z igračami. Simon pa je ob tem kar malo v šali rekel, da so največji igračkarji v Sloveniji. Z uspehi se namreč ni nikoli bahal, prav tako ni želel javno izpostavljati svojega humanitarnega delovanja,“ poroča Radio 94 iz Postojne.

Za podjetnika Simona Premrla je bila usodna bolezen. Nazadnje je bil direktor postojnskega podjetja Unika TTI, ki se ukvarja s prodajo igrač, in lastnik blagovne znamke Unikatoy.

Njegov “kako si”

„To svoje nenapisano pravilo je prekršil le nekajkrat. Prav dobro se spomnimo, kako je ob jubileju podjetja v sodelovanju z našim radiem UNIKA TTI obdarovala tri športna društva – Simonova velika ljubezen je bil namreč šport, tri prostovoljna ter kar 17 prostovoljnih gasilskih društev iz regije. Ko smo ga poleti poklicali, če bo Unika kaj pomagala prizadetim v poplavah in če ga lahko o tem posnamemo, smo dobili zanj značilen odgovor: »Veš, da bomo pomagali, samo ne bi javno govoril o tem.« Simonovi družini, za katero bi dal vse na svetu, prijateljem in sodelavcem radijci izrekamo iskreno sožalje. Pogrešali bomo njegov širok nasmeh in iskreno zanimanje, ko je vsakega posebej pogledal v oči in vedno vprašal: »Kako si«? Simon, dobri ljudje ne odidejo, le pomaknejo se globlje v srce,“ še dodajo na Radiu 94.

Majhne navade, ki vam bodo pomagale dvigniti energijo
Se tudi vam pogosto dogaja, da se čez dan počutite utrujeno, brez moči, volje in motivacije kljub temu, da ste spali zadostno število ur? Seveda je to lahko posledica nekvalitetnega spanca, stresa

Dober človek

Simon je bil dober človek, predvsem pa je deloval družbeno-odgovorno. Konec lanskega leta je območnemu združenju Rdečega križa Postojna-Pivka namenil veliko donacijo igrač za božično obdaritev otrok iz socialno ogroženih družin, poroča Siol, ki dodaja, da je Unika sofinancirala tudi brezplačen izlet na morje za starostnike in invalide, lani je s pomočjo Unike občina Postojna bogatejša za dva javno dostopna defibrilatorja.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: www

82
100 SEK