Slovenska narodnozabavna glasba v solzah, umrl član znanega ansambla

17. may. 2024, ob 21.35
19
60 SEK

Za vedno je utihnila harmonika Rudija Poljanška, avtorja številnih skladb in soustanovitelja Ansambla bratov Poljanšek. Težko je in boli, ko te taka legenda kot si ti Rudi zapusti. V srcu vedno boš zapisan in tvoje melodije, ki jih bomo še bolj srčno igrali ter s ponosom prenašali na naslednje rodove. Premalo je beseda HVALA Rudi, za vse nasvete, vspodbude, melodije, šale in preživeti čas v naši družbi. Našemu Sandiju in družini pa ostali člani izrekamo iskreno sožalje Počivaj v miru…«, so zapisali pri njegovem ansamblu.

Kdo je pokojni?

Rudi Poljanšek (13. 1. 1953) je Ansambel bratov Poljanšek, skupaj s svojima bratoma Danilom in Mirom, ustanovil leta 1971, ko so imeli pri Čibru svoj prvi pravi špil, čeprav so fantje godli in igrali že prej. Razen nepogrešljiv član tuhinjske narodno zabavne bratske zasedbe, pa je bil Rudi Poljanšek dve desetletji in pol tudi iskriv harmonikar folklorne skupine Kamniška Bistrica.

Kot avtor se je podpisal pod številne skladbe, skupaj s člani zasedbe Bratov Poljanšek pa je uspel, s skladbo Najmlajši, zmagati tudi na ptujskem festivalu, ko so jim zmago prisodili tako strokovna komisija, kot tudi občinstvo. Žal je zahrbtna bolezen Rudijovo harmoniko utišala še pred načrtovanim velikim koncertm ob 50. obletnici delovanja Ansambla bratov Poljanšek.

N. D.; Foto: Shutterstock

19
60 SEK