Sramota! To sta ob smrti Mance Košir zapisala slovenska teoretika zarot

07. may. 2024, ob 13.12
33
90 SEK

V 77. letu starosti je umrla novinarka in publicistka Manca Košir, so potrdili v krogu njene družine. Bila je izredna profesorica na ljubljanski fakulteti za družbene vede in avtorica številnih poljudnoznanstvenih, strokovnih in znanstvenih člankov ter številnih knjig.

Na pomen profesorice Košir, ki je umrla v četrtek, so se spomnili tudi na ljubljanski fakulteti za družbene vede, kjer je predavala do upokojitve. “Z neumorno energijo, razgledanostjo in študijsko širino je kot dolgoletna predstojnica katedre za novinarstvo pomembno sooblikovala in obogatila študij novinarstva na fakulteti,” so navedli. Na Radioteleviziji Slovenija (RTVS) bodo predvajali več oddaj, v katerih je sodelovala. S svojim delom novinarke, publicistke, pisateljice, voditeljice in profesorice je namreč pustila neizbrisen pečat v medijskem prostoru, so zapisali. “Kot promotorka branja, ambasadorka radostnega staranja in spremljevalka umirajočih je s svojo osebnostjo in življenjsko energijo navdihovala številne okoli sebe,” so poudarili.

Sramotni zapisi

Sta pa kontroverzna teoretika zarot Saša Petek in Ladislav Troha smrt Koširjeve pospremila tudi z neresničnimi in neprimernimi namigovanji. Petkova je šla celo tako daleč, da se je za njeno smrt zahvalila Bogu.

Zadnje slovo

Znano je sicer, kako bodo Manco pokopali. Vsi, ki so imeli radi in jo spoštovali, bodo imeli možnost, da se od nje tudi poslovijo. »Namesto sožalja vas v skladu z njeno željo vabim k praznovanju njenega bivanja. Če tako začutite, zapišite v komentar, kako vas je navdihnila. Namesto rož pa vas vabim, da zasejete seme dobrega: naredite nekaj lepega za nekoga, nekomu iskreno nekaj ljubečega poveste. Naj zacveti ljubeča povezanost med nami! Pogreb bo javen in odprt za vse, ki se od nje želite posloviti. O podrobnostih vas obvestimo. Z ljubeznijo v Ljubezni povezani za vedno,« je na Facebooku zapisala hči Tina Košir. Pogreb bo 8. maja ob 16. uri na Žalah. Na dan pogreba bo žara od 7. ure zjutraj v vežici Sv. Jožefa, kjer boste lahko tudi zapisali svoje sporočilo v žalno knjigo.

Kje zobozdravstvene storitve rušijo rekorde v cenah?
Ali ste vedeli, da so lahko cene za enako zobozdravstveno storitev v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji različne tudi do skoraj 3-krat? Pri izbiri pravega zobozdravnika ni samo strokovnost tista, ki šteje – pomembna je tudi cena. Primerjava cen za zobne prevleke, mostičke, implantate in zobne aparate lahko razkrije presenetljive razlike.

To pesem si je Manca Košir izbrala za svoj pogreb

N. D.; Foto: YouTube

33
90 SEK