Ste videli, koga Hrvaška pošilja na Evrovizijo!? (VIDEO)

25. feb. 2024, ob 23.07
Posodobljeno pred 1 mesecem
69
80 SEK

Baby Lasagna bo Hrvaško zastopal na Pesmi Evrovizije. Skladba Rim Tim Tagi Dim je prejela 247 točk občinstva, drugi ljubljenec občinstva Alen Đuras ke 27 točk, medtem ko so lanski zmagovalci, kontroverzna skupina Let 3 je dobili 24 točk. Nocoj je bilo skoraj 180 tisoč glasov občinstva. Pesmi so prejele točke občinstva na podlagi odstotka skupnih točk televizijskega glasovanja v sorazmerju z odstotkom glasov, ki jih je posamezna pesem prejela od skupnega števila prejetih glasov. Zmagovalec  je bil nesporni zmagovalec tudi po glasovih žirije. Skupno je prejel 74 točk žirije, Vinko pa je na drugem mestu z 59 glasovi.

»Hvala vsem! Dal sem vse od sebe!«, je po prepričljivi zmagi na Dori 2024 nejeverno dejal Baby Lasagna. »Vedno mi je bilo pomembno, da damo vse od sebe in da lahko pozno ponoči zaspim, saj vem, da sem dal vse od sebe,« je skromno dodal. Po njegovi razglasitvi za zmagovalca je Hrvaška skočila na stavnicah in so trenutno tik pod vrhom na drugem mestu.  Uvrstitev na stavnicah seveda ni vedno zagotovilo za uvrstitev, a lani so se visoko uvrstili tudi Let 3, ki so s pomočjo televotinga, torej z glasovi občinstva, pristali na 13. mestu. Preboj v finale Evrovizije je sicer v zadnjih nekaj letih velik uspeh za Hrvaško.

To so kraji, kjer lahko opazujete najlepše sončne zahode na svetu
Sončni zahodi so ena tistih naravnih lepot, ki očarajo vsakogar. Ne glede na to, kolikokrat v življenju vidimo lep sončni zahod, ga je vedno prijetno videti in se ga nikoli ne naveličamo. Čarobn

Dejan Lovren po zmagi Baby Lasagne: Demonizem, fuj

Vsi pa le niso navdušeni nad zmagovalcem. Nekdanji hrvaški reprezentant Dejan Lovren je komentiral zmagovalca Dore Marka Purišića, ki je nastopil kot Baby Lasagna in zmagal na Evroviziji s pesmijo Rim Tim Tagi Dim. Dejan je na Instagramu objavil posnetek  iz zaodrja in delil status. »Prepričali so te, da si glasoval za to, demonizem. Fuj,« se glasi Instagram Story tega nogometaša.

N. D.; Foto: HRT printscreen

69
80 SEK