To so bile zadnje besede vremenarja Robija Erjavca …

1
120 SEK

V 53-letu je danes nepričakovano umrl radijski voditelj in televizijski napovedovalec vremena Robi Erjavec. Erjavec je več kot 25 let delal na POP TV, kjer je vodil vremensko oddajo v oddaji 24ur, spomnijo se ga tudi v vlogi voditelja oddaj 1, 2, 3, kdo dobi in Sanjska ženska. »Robi, pogrešali te bomo. Hvala ti za vse. Izjemen, srčen, duhovit. Veliko srce,« so ob tem zapisali na portalu 24ur. Erjavec je delal tudi kot radijec. Radijsko kariero je začel v Trebnjem na radiu Max, predvsem Dolenjci pa so ga radi dolga leta spremljali na radiu Krka. Številni ga poznajo tudi kot povezovalca na različnih prireditvah. Mediji so ob tem poročali, da je nenadoma umrl, kljub prihodu reševalcev pa mu ni bilo pomoči.

Zadnjo oddajo, v kateri je napovedal vreme, je odvodil prejšnji petek, s svojimi besedami je povabil gledalce, naj se zazrejo v nebo in opazujejo zvezde. »Te dni imamo res čisti vremenski dolgčas in tako bo še nekaj dni. Namreč tudi ponoči bo jasno, predvsem v prvi polovici noči pa bodo razmere za opazovanje nebesnih teles zaradi odsotnosti lune zelo ugodne,« je dejal.

Poslavljajo se tudi njegovi nekdanji sodelavci

»Naš večni šaljivec in dobrovoljček. Koliko smeha, koliko energije … Vedno pripravljen pomagat … Dragi Robi, pustil si nas v šoku in brez besed. Tvoj gromki glas bo za vedno odmeval v maski, desku in po hodnikih … Hvala ti za vse srce zlato. Najrajši te mam. Poljub za mavrico. Tvoja Janis,« je zapisala v slovo radijka in napovedovalka vremena Jana Morelj. »Zbogom še ti, prijatelj moj … Pogrešal te bom. Vem, videl te bom, ko bo jasno nebo,« je pokojnemu namenil besede voditelj novinar Pop TV Jani Muhič.

Najboljši robotski sesalnik in zakaj si ga boste želeli

Tako se je POP TV poslovil od Robija Erjavca: “Bil je obraz vremena in sonce naše redakcije!”

Poslovil se je tudi Sašo Hribar

Dodajmo še, da je v petek nenadoma umrl Sašo Hribar, nagrajeni slovenski satirik in radijski voditelj, ena najbolj priljubljenih radijskih osebnosti v Sloveniji, poroča RTV Slovenija. Star je bil 63 let. Tisti usodni dan je še vodil oddajo Radio GA-GA, ki ima zametke v letu 1989. Včeraj je bila na sporedu 779. epizoda. Hribar je v začetku 90. let začel nastopati tudi na televiziji kot voditelj tedaj priljubljene oddaje Titanik in nato še kot voditelj kompleksnega televizijske oddaje Hri-bar. Bil pa je tudi član programskega sveta RTV Slovenija.

Saša Hribarja so oživljali dve uri

Popoldan je Hribar igral še košarko, po košarki je sledilo druženje, potem pa ga je izdalo srce. Po nekaterih podatkih naj bi Hribarja oživljali dve uri, žal pa pri tem niso bili uspešni…

N. D.; Foto: POP TV

 

1
120 SEK