To so najmlajše nominiranke v zgodovini grammyjev

12. feb. 2024, ob 10.39
15
150 SEK

Začetek februarja je rezerviran za podelitev nagrad grammy, ki veljajo za najbolj prestižne nagrade v glasbeni industriji in tudi letošnje leto ni bilo nobena izjema. Minuli konec tedna smo tako dobili nove srečne nagrajence, ki so bili nagrajeni za prepoznano trdo delo v preteklem letu 2023, nekateri so domov odnesli tudi več kot en kipec.

Organizatorji nagrajujejo najboljše umetnike, nastope in celo najbolj navdihujoče govore, ki jih umetniki včasih podajajo med intervjuji ali na lastnih koncertnih turnejah. Na podelitvi grammyjev smo lahko do danes videli dolg seznam debijev mladih glasbenikov, med katerimi so mnogi zdaj veliki in prepoznani umetniki, z opaznimi nominacijami in občasno kakšno zmago.

Tayor Swift, Billie Eilish in Rihanna so nekatere izvajalke, ki so se prav tako zapisale v zgodovino teh nagrad zaradi rane mladosti, pri kateri so bile nominirane za nagrado grammy. Kaj pa gledano zgodovinsko? Kar nekaj je namreč umetnikov, ki so že v rani mladosti doživeli častni trenutek, da je bilo njihovo delo prepoznano kot nekaj izstopajočega ter si prislužili laskajočo nominacijo.

Olivia Rodrigo (leta 2022)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Olivia Rodrigo (@oliviarodrigo)

Leta 2022 je Olivia pri komaj devetnajstih letih domov odnesla tri od sedmih nagrad grammy, za katere je bila nominirana. Z albumom ‘Sour’ se je zapisala v zgodovino največjih glasbenih nagrad kot najmlajša izvajalka, ki je prejela nagrado za najboljši album.

Majhne navade, ki vam bodo pomagale dvigniti energijo
Se tudi vam pogosto dogaja, da se čez dan počutite utrujeno, brez moči, volje in motivacije kljub temu, da ste spali zadostno število ur? Seveda je to lahko posledica nekvalitetnega spanca, stresa

Billie Eilish (leta 2020)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BILLIE EILISH (@billieeilish)

Duo, ki ga sestavljata brat in sestra, je podrl rekord leta 2020. Billie Eilish si je pri sedemnajstih letih prislužila prvo nominacijo in prve štiri Ggrammyje. Njen brat je bil takrat star dvaindvajset let. Letos je bil nominiran v treh kategorijah za najboljši album leta in dveh za najboljšo skladbo.

Halle Bailey (leta 2019)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Halle Bailey (@hallebailey)

Halle Bailey se je v zgodovino grammyjev zapisala kot le 21 mesecev mlajša v primerjavi s svojo sestro, prav tako pevko Chloe. Pri osemnajstih letih sta bili obe kot duo nominirani za dve nagradi na grammyjih leta 2019. Letos nobena od obeh sester ni bila nominirana v nobeni kategoriji.

Taylor Swift (leta 2008)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

Tedenski horoskop za vse znake od 8. do 14. julija
Tedenski horoskop nadaljuje sanjske in romantične teme, ki so definirale prejšnjega. Luna narašča po čudoviti mladi luni v raku prejšnjega tedna in izziv je ugotoviti, kdaj je čas za korak napr

Glasbena mega zvezdnica je leta 2008 pri komaj osemnajstih letih prejela grammyja za najboljšega izvajalca. Danes, 16 let pozneje, Taylor Swift še naprej polni naslovnice in je ena najbolj priznanih umetnic na svetu. Tako zelo, da je skupaj z letošnjimi nominacijami za posamezno kategorijo skupno naštela že 52 nominacij.

Rihanna (leta 2007)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by badgalriri (@badgalriri)

Rihanna se je zapisala v zgodovino kot ena prvih umetnic, ki je bila pri devetnajstih letih nominirana za nagrado grammy. Na grammyjih leta 2007 se je zapisala v zgodovino in prejela nagrado za najboljše sodelovanje za pesem ‘Umbrella’ s pevcem JAY-Z-jem.

Britney Spears (leta 2000)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by XILA MARIA RIVER RED (@britneyspears)

Umetnica je bila leta 2000 nominirana za 18 nagrad grammy in se tako zapisala v zgodovino. Britney ni bila nominirana že vse od leta 2010, ko je prejela zadnjo nagrado za ‘najboljši plesni posnetek’ za svojo pesem ‘Womanizer’.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Instagram

15
150 SEK