Uf, kakšen 8. marec za znano Slovenko! Na sodišče zaradi bivšega

08. mar. 2024, ob 12.43
34
110 SEK

Letošnji 8. marec je tudi dan za začetek odmevnega medijskega sojenja v zadevi Cvikl. Ob deseti uri se je začel predobravnavni nalog na Okrožnem sodišču v Ljubljani, v katerem Milan M. Cvikl toži svojo nekdanjo ženo Jerco Cvikl.

Štiriinšestdesetletni veljak stranke SD kot zasebni tožnik očita Leganovi kaznivo dejanje opravljanja, za katerega je, če je storjeno s sredstvi javnega obveščanja, zagrožena denarna kazen ali do šest mesecev zapora. Mati dveh sinov, ki je prejšnji mesec dopolnila 47 let, si je tožbo nakopala z več intervjuji v slovenskih revijah in časopisih. »Ko te partner po 15 letih iskrene lojalnosti in ljubeče pozornosti začne v javnosti blatiti z razočarano gospodinjo in permisivno materjo, potem ko mu podariš mladost, dva zdrava otroka in ponudiš vse svoje življenjske vire … Ko te sinova jokajoče prosita, da že nekaj ukreni, in rotita, da z očetom ne želita več sedeti za isto mizo ali oditi skupaj na izlet … Ko te postane strah, kateri krožnik bo narobe odložen, in navkljub selitvi iz spalnice nikjer v skupnem domu nimaš več mirnega spanca … Ko ob vsakem stiku poslušaš, kako zanič kuhaš, kako slabo si videti, kakšen brezvezen poklic in bedne prijateljice imaš … a hkrati za novo leto brezsramno nadleguje eno izmed njih … Ko ti v družbi pred vsemi brutalno jemlje besedo … Ko se s svojo nejevoljo pokroviteljsko spravlja na tvoje starše in prijatelje ter edini babici celo prepove stike z vnukoma … Ko te sosedje na cesti sprašujejo, ali potrebuješ pomoč … Ko iz tablice letijo žgečkljive fotografije in osladna sporočila z drugimi ženskami … Ko v družinskem avtomobilu naletiš na sledi neznanega pudra, cenene vonjave in odpadle dolge svetle lase …,« je odmevalo po rumenem tisku.

Kot strela iz jasnega: Jerca Legan in Milan Cvikl se ločujeta!

Tedenski horoskop za vse znake od 8. do 14. julija
Tedenski horoskop nadaljuje sanjske in romantične teme, ki so definirale prejšnjega. Luna narašča po čudoviti mladi luni v raku prejšnjega tedna in izziv je ugotoviti, kdaj je čas za korak napr

Dodajmo, da bi prva obravnava morala biti že v začetku januarja, ampak je zaradi stavke sodnikov odpadla. »Če me obsodijo zato, ker sem spregovorila v javnosti, pri tem, ko se povsod govori o ničelni toleranci do nasilja v družini, potem je v naši državi nekaj hudo narobe in ženske moramo nadaljevati boj za svoje pravice, svobodo in mir,« za Zurnal24 povedala Jerca Legan, ki krivde ne priznava.

N. D.; Foto: RTV Slovenija/printscreen

 

 

 

34
110 SEK