20-letni Tim Jevšnik postavil nov svetovni rekord v lokostrelstvu!

12. mar. 2024, ob 17.44
47
50 SEK

V preteklem vikendu je Slovenija pridobila novega svetovnega rekorderja v lokostrelstvu. Tim Jevšnik, dvajsetletni čudežni deček s sestavljenim lokom, je na izbirnih tekmovanjih za člansko reprezentanco v Stožicah dosegel izjemen uspeh. Kljub slabim vremenskim pogojem je uspel s skupnim rezultatom 1427 krogov iz 1440 možnih v dvojnem 50-metrskem krogu podreti prejšnji svetovni rekord, postavljen leta 2022, in s tem dokazal, da so sanje dosegljive.

Jevšnikov dosežek ni le osebni uspeh, ampak predstavlja tudi pomemben mejnik za slovensko lokostrelstvo. Z zlomom svetovnega rekorda, ki zdaj znaša tri kroge več kot prejšnji, je Jevšnik Slovenijo postavil na svetovni lokostrelski zemljevid.

Uspeh mladega lokostrelca je toliko bolj impresiven, ker gre za njegov prvi svetovni rekord, ki obenem predstavlja nov slovenski državni in evropski rekord. “O nekaterih stvareh sanjaš kot otrok in biti svetovni rekorder je zagotovo ena izmed njih,” je po podiranju rekorda povedal Jevšnik za portal worldarchery.com.

Tim Jevšnik in članska reprezentanca se zdaj pripravljajo na naslednji veliki izziv – svetovni pokal v Šanghaju konec aprila, kjer bo Jevšnik lahko ponovno dokazal svoje mojstrstvo in Slovenijo zastopal na svetovni ravni.

Pripravil: NaDlani.si, foto: FB World Archery

47
50 SEK