Čustven nagovor slovenskega selektorja: „Ne vemo, kdaj bomo znova igrali v Stožicah!“

23. jun. 2024, ob 07.52
Posodobljeno pred 28 dnevi
10553
110 SEK

Z zmago v treh nizih so varovanci Gheorgheja Cretuja prehiteli Italijane in se zavihteli na zgodovinsko drugo mesto na svetovni lestvici.

LJUBLJANA – Moška odbojkarska reprezentanca se je na tretji tekmi turnirja Lige narodov v Ljubljani srečala z izbrano vrsto Italije in slavila s 3:0 (19, 21, 19) ter napredovala na drugo mesto na svetovni lestvici. Slovenija še naprej vodi tudi v razvrstivi Lige narodov.

Slovenski odbojkarji so na prvi tekmi ljubljanskega turnirja elitne Lige narodov s 3:0 odpravili Argentino in si zagotovili pot na olimpijske igre v Parizu, na drugem srečanju s Kubo so zmagali s 3:2, tokrat pa so nove točke osvojili proti Italiji, ekipi, ki je imela pred srečanjem na svetovni lestvici dobrih 20 točk naskoka pred Slovenci. Z zmago v treh nizih so varovanci Gheorgheja Cretuja prehiteli Italijane in se zavihteli na zgodovinsko drugo mesto na svetovni lestvici. Pred Slovenci so tako le še Poljaki, ki imajo 67,8 točke prednosti pred slovensko izbrano vrsto.

V nedeljo Slovence v stožiški areni čaka še zadnja tekma rednega dela Lige narodov proti Srbiji, ki je v sobotnem programu izgubila s Poljsko po petih nizih. Srečanje se bo začelo ob 20.30, še dodajo na Odbojkarska zveza Slovenije.

Gheorghe Cretu, selektor Slovenije: “Ni važno, kdo stoji na drugi strani mreže, še vedno je to reprezentenca Italije. Vsi reprezentanti igrajo v italijanski super ligi in so odlični igralci. Njihov prosti igralec in podajalec sta s svojo ekipo letos osvojila italijansko prvenstvo. Nekaj naših fantov zaradi poškodb ni moglo igrati in ravno zato smo igrali na polno, da pokažemo v čigavi domači dvorani igramo. Slednje je pokazalo tudi občinstvo. Po jutrišnji tekmi odhajamo in ne vemo, kdaj bomo znova igrali v Stožicah, zato se veselimo ponovne odlične atmosfere jutri, na tekmi s Srbijo. Tempo za ekipo se po jutrišnji tekmi ne upočasnjuje. V ponedeljek imamo prost dan, v torek zjutraj trening, popoldne pa se že odpravljamo proti Poljski, kjer je v sredo, mislim da, že prvi uradni trening. Fantje so med seboj zelo povezani, kar je zelo pomembno. Želimo si čim manj poškodb in vsako tekmo igramo na polno, kot da je finale, saj ne smemo niti za trenutek popustiti, kajti nasprotnik hitro izkoristi naše napake, kot se nam je zgodilo v drugem setu. Čaka nas veliko težkih nasprotnikov, zato moramo trdo delati in na igrišču pokazati našo moč.”  

To so kraji, kjer lahko opazujete najlepše sončne zahode na svetu
Sončni zahodi so ena tistih naravnih lepot, ki očarajo vsakogar. Ne glede na to, kolikokrat v življenju vidimo lep sončni zahod, ga je vedno prijetno videti in se ga nikoli ne naveličamo. Čarobn

Pripravil: Nadlani.si, OZS
Foto: WorldVolley

10553
110 SEK