Dallas razbil Clipperse, Dončić prekinil ogrevanje z Milićem, ob igrišču ga je čakal legendarni Španec

27. apr. 2024, ob 07.28
60
100 SEK

Westbrook je bil izključen v zadnji četrtini, ko je grobo ustavil Dončića.

DALLAS – Košarkarji Dallasa so dali vetra Clippersom: v 3. tekmi četrtfinala zahodne konference Lige NBA so doma s 101:90 premagali goste, spet pa je magično delovala domača obramba. V ekipi je, to ni presenečenje, prednjačil Luka Dončić, ki je tekmo končal pri 22 točkah, 10 skokih in devetih podajah. Dallas vodi 2:1 v zmagah, za napredovanje potrebuje še dve zmagi.

Španec v ZDA

Luka Dončić je prekinil ogrevanje z Markom Milićem, saj je ob parketu zagledal Florentina Pereza, predsednika madridskega Reala, ki prišel v ZDA, da vidi svojega nekdanjega igralca. Luka je igral v Realu med letoma 2013 in 2018.

Ustavili nalet Clippersev 

Ključna je bila 2. četrtina, ki jo je Dallas s 36:18 odločil sebi v prid, 54:41 je bilo ob polčasu. Čeprav sprva ni kazalo, da bi se lahko tekma odvila v to smer. Na začetku druge četrtine je James Harden zadel še tri trojke, Clippersi pa so ušli na 25:32. Da so se domačini vrnili v igro, je pomagal tudi gostujoči košarkar Rusell Westbrook, ki je ob poizkusu blokade skušal blokirati Josha Greena, a ga je mahnil po roki…. Westbrook je bil izključen v zadnji četrtini, ko je grobo ustavil Dončića, P.J. Washington pa mu ni ostal dolžan, izključena sta bila oba.

To so kraji, kjer lahko opazujete najlepše sončne zahode na svetu
Sončni zahodi so ena tistih naravnih lepot, ki očarajo vsakogar. Ne glede na to, kolikokrat v življenju vidimo lep sončni zahod, ga je vedno prijetno videti in se ga nikoli ne naveličamo. Čarobn

Kawhi Leonard (le devet točk je dosegle) je na koncu tekme povedal, da je igral samo 25 minut, ker se njegovo koleno po prvi tekmi ni odzvalo tako, kot je upal. “Uspelo nam bo,” je rekel, pri čemer ni zvenel preveč samozavestno. Harden in Norman Powell sta doseglap po 21 točk. Po tekmi pa se je nad bolečino v kolenu pritoževal tudi Dončić.

To je slovenski košarkarski sodnik, ki je ukradel parfum! (nadlani.si)

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Zajem zaslona omrežja X

60
100 SEK