Do neba ponosni na Kekove fante, ob polnoči se je oglasil Luka Dončić

02. jul. 2024, ob 05.14
Posodobljeno pred 20 dnevi
16668
190 SEK

Sledile so enajstmetrovke, pri katerih je Diogo Costa obranil vse prve tri slovenske, odločilno za Portugalsko pa je zadel Bernardo Silva.

FRANKFURT – Slovenska nogometna reprezentanca je v osmini finala evropskega prvenstva v Nemčiji po enajstmetrovkah izgubila proti Portugalski z 0:3, potem ko so Josip Iličić, Jure Balkovec in Benjamin Verbič zgrešili vse tri strele z bele točke.

Trinajsta tekma Slovenije na velikih tekmovanjih je postregla z borbeno predstavo Kekovih fantov, ki so močno favorizirane Portugalce pripeljali vse do enajstmetrovk, tudi sami pa zapravili izjemno priložnost za zmago v podaljšku. Na koncu se je trinajstica izkazala za nesrečno, v 112. minuti je bil zaradi prigovarjanja sodniku izključen celo selektor Matjaž Kek.

Slovenija je sicer igrala na četrtem velikem turnirju po evropskem prvenstvu 2000 in svetovnih prvenstvih 2002 in 2010. Izbranci Matjaža Keka so sicer že s prebojem v izločilne boje dosegli največji uspeh na velikih tekmovanjih. Portugalci se bodo v četrtfinalu v petek v Hamburgu merili s Francozi, ki so z 1:0 odpravili Belgijo.

Tedenski horoskop za vse znake od 8. do 14. julija
Tedenski horoskop nadaljuje sanjske in romantične teme, ki so definirale prejšnjega. Luna narašča po čudoviti mladi luni v raku prejšnjega tedna in izziv je ugotoviti, kdaj je čas za korak napr

Ta scenarij se je uresničil, Slovenci tudi proti četrti favorizirani ekipi na EP po rednem delu niso izgubili, 0:0 je bilo. V uvodu podaljška so bili sprva tudi nevarni, v 103. minuti pa je Drkušić naredil prekršek nad Diogom Joto za najstrožjo kazen. Z bele pike je streljal Ronaldo, z obrambo pa se je izkazal spet izvrstni Oblak in ga spravil do solz.

Sledile so enajstmetrovke, pri katerih je Diogo Costa obranil vse prve tri slovenske, odločilno za Portugalsko pa je zadel Bernardo Silva.

“Čustva so bila danes neverjetna, od ubranjene enajstmetrovke do naše priložnosti v zadnjih minutah, potem enajstmetrovke. Ampak to je nogomet. Kar lahko povem, je, da sem ponosen na fante, na ekipo, konec koncev na vse naše navijače, ki so pričarali to vzdušje skozi celoten turnir. Verjamem, da bomo v prihodnjih letih videli več teh prizorov,” je po koncu tekme za Televizijo Slovenija dejal Adam Gnezda Čerin.

“Ko izgubiš po enajstmetrovkah proti takšni reprezentanci, kot je Portugalska, potem vedno ostane neka žalost. Porazi se ne slavijo. Prava tekma, škoda, z nesrečnim koncem, ampak tako, kot se je vrnilo po Srbiji zelo hitro proti Angliji, se bo tudi zdaj vrnilo. Res sem ponosen, ker vodim fante, ki imajo karakter. Okoli mene je ekipa, ki ve, kaj hoče, in ki je dobila veliko zadovoljstvo v tem, da je nogomet zopet doma v Sloveniji,” je povedal selektor reprezentance Matjaž Kek.

“Ko vidiš vse to, je še težje. Ne vem, kaj bi rekel. Na žalost se ni izšlo. Zmagali so, ni prav veliko za povedati. Navijači so nekaj neverjetnega, zaradi vsega tega je še veliko težje, da danes nismo zmagali. Težko je govoriti o tem, še posebej nekaj minut potem, ko se je vse to zgodilo. Živi smo bili v podaljških, imeli tudi priložnosti, da bi zadeli, ampak se ni izšlo, zmanjkalo je mogoče malo sreče. Na koncu so zasluženo zmagali, lahko jim čestitamo. Mi pa nismo zadovoljni, sploh po vsem trudu, ki smo ga vložili,” pa je zaključil kapetan Jan Oblak.

Ortodont na napotnico: kako izbrati pravega ortodonta za vašega otroka
Ortodontska oskrba je ključen člen pri zagotavljanju zdravega in lepega nasmeha, še posebej pri otrocih in mladostnikih. Kako hitro do ortodonta na napotnico, katere so prednosti ortodontske oskrbe

Pripravil: Nzs.si, Nadlani.si
Foto: Zajem zaslona
omrežja X Nzs_si

16668
190 SEK