• 21.43C Novo mesto
  • 16:23
  • Čet, 23.05.2019
  • Prijava

Dolenjski šampionki sodnika ukradla zlato?!

Njen trener Alen Štritof pa je po koncu tekmovanja javno in brez dlake na jeziku razmišljal o zadnji borbi.

TREBNJE, JESOLO – V Italiji se je končalo svetovno mladinsko prvenstvo v kickboksu, kjer je uspešno nastopila tudi naša rojakinja 19-letna Mia Jarc, ki živi v kraju Vrbovec pri Trebnjem. V najzahtevnejši disciplini K-1r je Mia, do letos poleti še dijakinja novomeške gimnazije (zdaj pa novopečena študentka Biotehnične fakultete v Ljubljani), zasedla 2. mesto, kar je izjemen in časti vreden uspeh. Njen trener Alen Štritof pa je po koncu tekmovanja javno in brez dlake na jeziku razmišljal o zadnji borbi, kjer so sodniki njegovo varovanko prikraljšali za zlato odličje!

„Mia je v polfinalu dominirala tekmovalko iz Rusije, ki je najmočnejša država v ring disciplinah in jih vsi že v naprej preveč spoštujejo. Midva ne! Ko so me ljudje spraševali, če imava kaj možnosti, sem vsakemu povedal isto: “Če ne bi verjel (realno), da lahko zmagava, je ne bi niti peljal!” Tako je Mia prepričljivo premagala Rusinjo in že s tem dokazala, kako trdo sva garala zato, kako dobro treniramo v klubu in kakšna je naša fizična pripravljenost!

Sledil je finale proti ukrajinski prvakinji, osvajalki svetovnega pokala, ki je prišla v finale brez borbe! Ni problema, z Mio sva naredila taktiko, ki je bila stoodstotno prava in uspešna, saj jo je Mia premagala v vseh elementih borbe, vodila borbo z res veliko točkovno prednostjo do zadnjih 15 sekund. Potem pa sta sodnika (eden je imel tudi na koncu štiri točke prednosti za nas) dobesedno “poklikala” točke in je Mia “izgubila” za eno točko pri dveh sodnikih. Neverjetno, ne znam opisati občutka, ko sem 30 sekund do konca že slavil zmago in ko sem vedel, da se nič takega ne bi smelo zgoditi, vsaj realno ne… Jeza, bes, razočaranje, solze… Enostavno takrat ne moreš sprejeti tako podle odločitve, pa čeprav vsi vemo, da se to v športu dogaja in kot tekmovalec sem to že doživel, tudi kot trener že, ampak ne na takem tekmovanju, ne, ko je v igri naslov svetovne mladinske prvakinje!

Da ne bo kdo rekel, da sem pristranski, bom objavil tudi rezultate točk po rundah, da se vidi, da je bila Ukrajinka premagana vse tri runde. Z veliko prednostjo in resnično mi ni mar za dva sodnika, ki sta se odločila, da Slovenka pač ne more premagati Ukrajinke, saj so oni “velesila” v ring disciplinah. 

Mia, zame si še več kot svetovna mladinska prvakinja in ti to veš, tako da ni problema za naprej, to je šele začetek, s katerim si dokazala, da si v prihodnosti, ob takem vztrajanju in trdih treningih, odrekanju, sposobna doseči sam vrh borilnih športov! Zahvalil bi se družini za podporo, vsem v gym-u, vsem v klubu, hvala res vsem za podporo in vzpodbudne besede, take podporo si lahko vsak želi!“ je sklenil svoj zapis trener Alen Štritof.

Mia, za nas si prvakinja! Vse skupaj pa je le začetek izjemne kariere! Mia in Alen, srečno!

D.P.