Dončiću ni uspelo, mi smo ponosni nanj

09. maj. 2024, ob 06.48
Posodobljeno pred 2 mesecema
32
80 SEK

Jokić ima izvrstno sezono: na tekmo je v rednem delu beležil po 26.4 točke, 12.4 skoka in devet podaj. V tej sezoni je zbral tudi 25 trojnih dvojčkov.

DENVER – Srbski košarkar 29-letni Nikola Jokić je še tretjič v svoji karieri prejel priznanje za najboljšega košarkarja (MVP) rednega dela sezone lige NBA. To so mu sporočili kar med treningom njegove ekipe Denver, ki se pripravlja na 3. tekmo polfinala zahodne končnice.

Srbski as je prejel v glasovanju stotnije ameriških novinarjev kar 926 točk, na 2. mesto se je zavihtel Shai Gilgeous-Alexander (640 točk), tretji pa je bil Luka Dončić, ki je zbral 566 točk. Luka.

Jokić je eden od asov, ki so postali večkrat MVP-ju. Vsaj trikrat so se te prestižne lovorike veselili Magic Johnson, Moses Malone in Larry Bird, ki imajo v svojih vitrinah prav tako po tri nagrade, rekorder pa je Kareem Abdul-Jabbar, ki je bil MVP kar šestkrat.

Jokić ima izvrstno sezono: na tekmo je v rednem delu beležil po 26.4 točke, 12.4 skoka in devet podaj. V tej sezoni je zbral tudi 25 trojnih dvojčkov.

Ortodont na napotnico: kako izbrati pravega ortodonta za vašega otroka
Ortodontska oskrba je ključen člen pri zagotavljanju zdravega in lepega nasmeha, še posebej pri otrocih in mladostnikih. Kako hitro do ortodonta na napotnico, katere so prednosti ortodontske oskrbe

Luka tako visoko v tovrstnem točkovanju še ni bil: pred tem je bil osmi, peti, šesti in četrti. V tej sezoni je bil prvi strelec rednega dela (33.9 točke), ob koncu sezone pa je do izraza prišel tudi Dallas, ki je z zmagovito serijo prišel do 5. mesta na zahodni konferenci.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: www

32
80 SEK