Groza, kaj se je zgodilo na tekmi, ki se ni izšla po naših željah #VIDEO

23. jun. 2024, ob 23.11
Posodobljeno pred 27 dnevi
3318
90 SEK

Madžarska nogometna reprezentanca je v zadnjem krogu evropskega prvenstva v Nemčiji v Stuttgartu premagala Škotsko z 1:0 (0:0). Madžari so v zadnji tekmi skupinskega dela ugnali Škote, edini gol pa je v izdihljajih tekme, v deseti minuti sodnikovega podaljška, dosegel Kevin Csoboth. Nemčija je po današnjem remiju s Švico v sodnikovem podaljšku v Frankfurtu osvojila prvo mesto v skupini A. Gostiteljica turnirja je osvojila sedem točk, Švica pet, Madžarska tri, Škotska pa eno točko.

Zlata vredne tri točke

V zadnjih petnajstih minutah sta oba selektorja – Steve Clarke na škotski in Marco Rossi na madžarski strani – opravila številne menjave. V 79. minuti so bili Škoti na nogah, potem ko je Orban v svojem kazenskem prostoru zrušil Stuarta Armstronga, a je argentinski sodnik Facundo Tello le odmahnil z roko, posredoval ni niti Var. V 10-minutnem sodnikovem podaljšku so bili bolj aktivni Madžari. V prvi minuti podaljška je Gunn ubranil strel Szoboszlaija z osmih metrov, v drugi minuti pa je Kevin Csoboth zadel vratnico.

V osmi minuti je madžarski vratar Peter Gulacsi ukrotil strel Granta Hanleyja, v deseti minuti pa so Madžari izpeljali bliskovit nasprotni napad in z golom Csobotha osvojili tri zlata vredne točke.

Varga po trku s škotskim vratarjem v stabilnem stanju

Je pa v 70. minuti na igrišču obležal napadalec Barnabas Varga po trku s škotskim vratarjem Angusom Gunnom. Vargo so prepeljali v bolnišnico in je v stabilnem stanju. Varga je med trkom doživel zlom več kosti obraza, utrpel pa je tudi pretres možganov, so po tekmi na X, nekdanjem Twitterju, zapisali pri madžarski nogometni zvezi. “Napadalec Ferencvarosa bo najverjetneje operiran, potem ko je noč preživel v bolnišnici v Stuttgartu,” so še dodali. Zaradi hudih poškodb glave se je za 29-letnega napadalca evropsko prvenstvo že končalo, tudi če se bo njegova ekipa prebila do osmine finala ali dlje. 

To so kraji, kjer lahko opazujete najlepše sončne zahode na svetu
Sončni zahodi so ena tistih naravnih lepot, ki očarajo vsakogar. Ne glede na to, kolikokrat v življenju vidimo lep sončni zahod, ga je vedno prijetno videti in se ga nikoli ne naveličamo. Čarobn

STA, N. D.; Foto: X

3318
90 SEK