Izmučen, a neomajen junak slovenske košarke, Dončić!

05. jul. 2024, ob 15.49
161
120 SEK

Luka Dončić, slovenski košarkarski fenomen, je 18. junija sklenil najdaljšo sezono v svoji karieri v ligi NBA, ko je odigral svojo 92. tekmo. Kljub temu da je bil fizično izčrpan in se je spopadal s številnimi poškodbami, je svoj Dallas Mavericks popeljal do velikega finala. Toda namesto počitka se je Luka odločil, da se bo vrnil v domovino in se pridružil slovenski reprezentanci v boju za kvalifikacije za olimpijske igre v Parizu.

Dončić je imel zgolj tri tedne počitka med koncem sezone v NBA in začetkom priprav na kvalifikacije. Njegova utrujenost je bila očitna že na prvem obračunu turnirja s Hrvaško, kjer je kljub težavam z regeneracijo in uigravanjem s soigralci zabeležil trojni dvojček z 26 točkami, 11 skoki in 10 podajami. Kljub temu njegov met iz igre ni bil na običajni ravni (8/23 iz igre, 0/9 za tri), kar je jasen pokazatelj njegovega fizičnega stanja.

Na naslednji tekmi proti Novi Zelandiji je Dončić znova blestel, tokrat z osupljivimi 36 točkami in novim trojnim dvojčkom. Kljub temu je njegov met iz igre ostal neučinkovit (9/25 iz igre, 3/12 za tri), vendar je s svojimi prostimi meti (18 prostih metov) pokazal, kako težko ga je zaustaviti tudi v takšnem stanju. Njegova vztrajnost in neomajna želja po igranju za reprezentanco sta očitni, kljub poškodbam, s katerimi se še vedno spopada.

Po tekmi z Novozelandci je Dončić v pogovoru z novinarko Sanjo Modrić pokazal, kako zelo izmučen je. Kljub utrujenosti in bolečinam v kolenu, njegova predanost reprezentanci ostaja neomajna. Veselje po prepričljivi zmagi proti Novi Zelandiji je bilo kljub temu nekoliko zasenčeno, saj zmaga ni bila dovolj visoka za prvo mesto v skupini, kar bi Sloveniji v polfinalu zagotovilo lažjega nasprotnika, Dominikansko republiko.

Tedenski horoskop za vse znake od 22. do 28. julija
Teden je hitro naokoli, tedenski horoskopi si v taki vročini prehitro sledijo, a tako je. Ko smo gledal celotno astrologijo leta 2024, smo videli, da se bo poleti zgodil velik premik, tako na osebni

Slovensko reprezentanco zdaj čaka najtežja naloga doslej – obračun z Grčijo, domačini turnirja, ki so v svoji skupini zlahka premagali Egipt in Dominikansko republiko. Grška zvezda Giannis Antetokounmpo bo na obračun prišel popolnoma spočit, saj na zadnji tekmi z Egiptom ni igral, prav tako pa je izpustil zadnje tri tekme rednega dela sezone v NBA zaradi poškodbe.

Dončić je kljub izjemni utrujenosti in poškodbam dokazal, da je resnični vodja slovenske reprezentance. Njegova predanost in vztrajnost sta navdih za vse, ki spremljajo slovensko košarko. Čeprav je fizično na meji zmogljivosti, njegova volja in želja po zmagi ostajata neomajni. V soboto ga čaka obračun z Grčijo, kjer bo imel priložnost znova pokazati svojo neizmerno vrednost za slovensko košarkarsko reprezentanco.

Priprava: NaDlani

161
120 SEK