• C Novo mesto
  • 21:42
  • Ned, 13.06.2021

Jan Oblak želi pomagati reprezentanci

NZS in strokovno vodstvo A reprezentance sta tako osredotočena na prihajajoče tekme v UEFA Ligi narodov.

MADRID, LJUBLJANA – Prvo ime slovenske nogometne reprezentance Jan Oblak je izpustil zadnji dve reprezentančni tekmi v Uefini ligi narodov. Vzrok za to je bila poškodba, to je Oblak pojasnil tudi predsedniku Nogometne zveze Slovenije Radenku Mijatoviću, ki je Oblaka pred dnevi obiskal v Madridu.

Ni bilo pogojevanja

„Oblak je na sestanku, ki je potekal korektno in v prijetnem vzdušju, predstavil svoj pogled na reprezentanco in pojasnil razloge za svojo odsotnost na reprezentančnem zboru. Na sestanku je Oblak predsedniku NZS pojasnil ozadje začetka sodelovanja z novim selektorjem ter svoje videnje postopka in načina imenovanja kapetana. Igralec je povedal, da v nobenem primeru ni zahteval kapetanskega traku, bil pa ga je pripravljen sprejeti z veliko častjo in odgovornostjo, ko mu je bil le-ta ponujen s strani selektorja. Po zagotovilih Oblak svoje udeležbe na reprezentančnem zboru ni nikoli pogojeval s tem, da bi bila vloga kapetana zaupana prav njemu. Poudaril je, da je bila njegova odsotnost na reprezentančnem zboru posledica njegovega zdravstvenega stanja,“ so zapisali pri Nogometni zvezi Slovenije.

NZS in strokovno vodstvo A reprezentance sta tako osredotočena na prihajajoče tekme v UEFA Ligi narodov. Prva tekma bo 13. 10. z reprezentanco Norveške, sledi pa ji domača tekma, 16. 10. v Stožicah z reprezentanco Cipra. Tudi s 25-letnim Janom Oblakom pred slovenskim golom!

D.P.