• C Novo mesto
  • 23:07
  • Sob, 21.05.2022

Luka Dončić ima COVID-19

Dončić je v novi sezoni pri povprečju 25,6 točk, 8,5 podaj in osem skokov.

DALLAS – Slovenski superzvezdnik Luka Dončić je bil pozitiven na testu na novi koronavirus, je med prvimi preko Twitterja sporočil ameriški novinar Adrian Wojnarowski, novico pa so nato potrdili tudi pri Dallas Mavericks, ki imajo zdaj v karanteni že šest igralcev.

“Ko že misliš, da stvari ne morejo iti na slabše, se vse obrne proti tebi,” je v uvodu sporočila za javnost zapisal klub iz Teksasa.

“Pričakovali smo, da se bo Luka Dončić po poškodbi gležnja vrnil na košarkarski parket v četrtek proti Milwaukee Bucks, vendar je njegov test na covid-19 v sredo popoldan pokazal pozitiven rezultat. Tako kot Tim Hardaway Jr., Reggie Bullock, Josh Green, Maxi Kleber in Trey Burke, bo moral Dončić počivati deset dni oziroma, dokler dva testa ne pokažeta negativnega rezultata,” so dodali pri Dallas Mavericks.

“Dobra stvar pri vsem tem je, da bo imel Dončić nekaj več časa za zdravljenje poškodbe gležnja, zagotovo pa je vprašljiv njegov nastop na božični tekmi proti Utah Jazz,” se v nadaljevanju glasi sporočilo kluba.

Dončić je izpustil zadnjih pet tekem zaradi poškodbe gležnja. Na seznamu nezmožnih za igro pri Dallasu sta še Eugene Omoruyi in Willie Cauley-Stein, nastop Kristapsa Porzingisa na naslednji tekmi pa je vprašljiv zaradi poškodbe prsta na nogi.

Dallas ima po sporedu v četrtek domačo preizkušnjo proti aktualnim prvakom, nato pa niz gostovanj do leta 2022 – Utah, Portland, dvakrat Sacramento in Oklahoma City.

Dončić je v novi sezoni pri povprečju 25,6 točk, 8,5 podaj in osem skokov.

Pripravil: Nadlani.si/STA
Foto: www