Nemci trdijo: Zaradi tega je resnica o Schumacherjevem zdravju skrita

22. apr. 2021, ob 07.36
10
110 SEK

Minilo je skoraj osem let, odkar se je Michael Schumacher, legendarni voznik formule 1, med smučanjem poškodoval in utrpel hude možganske poškodbe, o njegovem zdravju pa je še danes znanega zelo malo.

Treba se bo sprijazniti …

Zadnje podrobno obvestilo o stanju sedemkratnega svetovnega prvaka formule 1 prihaja iz septembra 2014, ko je bil Schumacher premeščen v svoj dom na Ženevskem jezeru. Nemški Focus navaja, da verjetno ne bomo nikoli izvedeli, kakšno je Schumacherjevo zdravstveno stanje in da se moramo s tem pač sprijazniti.

VIDEO: Kamere prvič po nesreči v Schumacherjevi vili, spregovorila bo tudi družina

Resnica o legendarnem dirkaču se skriva

Dva razloga sta, zakaj se resnica o njem skriva. Prva je ta, da zaradi zapletenosti možganske poškodbe, kot v Schumacherjevem primeru, niti najboljši zdravniki ne morejo dati napovedi. Spremembe so povsem običajne in en dan se lahko precej razlikuje od drugega. Zato napovedi niso zanesljive. Po drugi strani pa želi Sabine Kehm, kot predstavnica družine Schumacher, obvestiti javnost šele, ko se pojavijo nova in konkretna upanja za izboljšave.

Najboljši dirkač v zgodovini

To so kraji, kjer lahko opazujete najlepše sončne zahode na svetu
Sončni zahodi so ena tistih naravnih lepot, ki očarajo vsakogar. Ne glede na to, kolikokrat v življenju vidimo lep sončni zahod, ga je vedno prijetno videti in se ga nikoli ne naveličamo. Čarobn

Michael Schumacher je dirkač Formule 1 in sedemkratni svetovni prvak. Uradna stran Formule 1 ga je proglasila za statistično najboljšega dirkača v zgodovini. Je prvi Nemec, ki je osvojil naslov prvaka v Formuli 1 in ima velike zasluge za popularizacijo tega športa.  29. decembra 2013 se je Schumacher med smučanjem v francoskem Méribelu hudo poškodoval. Pri padcu je z glavo udaril ob skalo in utrpel možganske poškodbe. Prepeljan je bil v bolnišnico v Moûtiersu, od tam pa v Grenoble. Več mesecev je bil v komi in kritičnem stanju, sredi junija 2014 se je prebudil iz kome in zapustil bolnišnico ter bil premeščen v svojo hišo na obrobju jezera v Ženevi.

Sin po stopinjah očeta

Dodajmo še, da po lanskem naslovu prvaka v formuli 2 njegov sin Mick Schumacher letos nastopa v elitnem razredu. Na debiju v Bahrajnu je zasedel zadnje, 16. mesto. Kot napovedujejo poznavalci, bo kmalu jasno, ali gre lahko sin po stopinjah očeta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mick Schumacher (@mickschumacher)

NaDlani.si; Foto: youtube

10
110 SEK