Novak Đoković z optimizmom pričakuje priložnost za rekordni 25. grand slam na odprtem prvenstvu Francije

24. apr. 2024, ob 10.30
Posodobljeno pred 1 mesecem
28
70 SEK

Novak Đoković, ki je z zmagami v kar 24 grand slam turnirjih izenačil rekord Margaret Court, se veseli priložnosti, da postane najuspešnejši posamezni igralec v zgodovini tenisa na prihajajočem Odprtem prvenstvu Francije, ki se začne 20. maja.

V pogovoru za CNN z Amando Davies po prejemu petega skupnega rekorda za športnika leta po izboru Laureus je Đoković izrazil, da si je že vizualiziral trenutek, ko bo postal najuspešnejši igralec: “Nič drugega kot zmaga, to je mentaliteta. V bistvu si že predstavljam, da to dosežem. Resnično se tega veselim,” je dejal Đoković.

“Seveda nisem edini, ki želi osvojiti ta naslov, ampak veselim se izziva. Všeč mi je tekmovanje z različnimi generacijami. Mladi fantje prihajajo … vsi so izjemno lačni in hitri.”

Đoković, ki bo letos dopolnil 37 let, je prejel nagrado Laureus iz rok legendarnega igralca ameriškega nogometa Toma Bradyja po izjemni sezoni 2023, v kateri je osvojil tri od štirih grand slamov.

Brady, ki je z Đokovićem spletel tesne vezi skozi leta, je svojega prijatelja pohvalil ne samo kot izjemnega igralca in talenta, ampak tudi kot velikega človeka. “Mislim, da konkurenca vedno prinese najboljše v ljudeh in zagotovo je prinesla najboljše v njem.”

Kljub bližajočemu se 37. rojstnemu dnevu Đoković pravi, da še ni blizu razmišljanju o upokojitvi. Poudarek je na naslednjem turnirju, ne pa na razmišljanju o svojih dosežkih. “Menim, da je zelo pomembno, da si vedno znova prikličeš v spomin, da moraš biti v trenutku, resnično ceniti, priznavati in se spominjati, od kod si prišel, potovanje, pot, prav tako ljudi, ki te obdajajo,” je dejal Đoković.

To so kraji, kjer lahko opazujete najlepše sončne zahode na svetu
Sončni zahodi so ena tistih naravnih lepot, ki očarajo vsakogar. Ne glede na to, kolikokrat v življenju vidimo lep sončni zahod, ga je vedno prijetno videti in se ga nikoli ne naveličamo. Čarobn

 

28
70 SEK