NZS zgrožena nad navijačem Janezom, tožili ga bodo: Iz prestopnika ustvarjajo junaka

29. mar. 2024, ob 10.12
55
110 SEK

Slovenska nogometna reprezentanca je na pripravljalni tekmi za evropsko prvenstvo v Stožicah z 2:0 premagala Portugalsko. K evforiji ob prihodu portugalskih reprezentantov je prispeval predvsem superzvezdnik Cristiano Ronaldo, ki pa se ni vpisal med strelce. Kljub varnostnim ukrepom je med tekmo na igrišče pritekel slovenski navijač in z njim naredil sebek.

Ronaldo norel v Ljubljani! Besnel je nad bosanskim sodnikom in grozil slovenskemu sodniku

Učitelj smučanja Janez Kozelj je namreč sredi prvega polčasa preskočil zaščitno ograjo in kljub pozivom Nogometne zveze Slovenije, da so takšne poteze strogo prepovedane, stekel na zelenico ljubljanskega stadiona do portugalskega zvezdnika. Enega najboljših nogometašev vseh časov celo poljubil na lice, hkrati pa naredil selfi, s kakršnim se lahko pohvalijo le redki na svetu. Kozelj je fotografijo s svojim idolom objavil tudi na Instagramu in zapisal: »Hvala za nepozaben trenutek. Dvajset let čakanja je konec.« Menda pa bo prejel  precej nižjo od zagrožene. Grozila mu je globa v višini 1.200 evrov, na koncu bo moral odšteti zgolj 250 evrov, kot je za 24UR sporočila Policijska uprava Ljubljana.

NZS ogorčena

Na nogometni zvezi Slovenije (NZS) so nad njegovim dejanjem ogorčeni in napovedujejo morebitno zasebno tožbo proti njemu, so dejali za Slovenske novice. »Kot Nogometna zveza Slovenije smo zelo zaskrbljeni predvsem zaradi odziva nekaterih medijev, ki iz prestopnika ustvarjajo junaka. Predvsem moramo vsi skupaj poudariti, da vdori na igrišče niso sprejemljivi predvsem iz varnostnih razlogov, saj predstavljajo potencialno nevarnost za športnike in druge obiskovalce, za varnost katerih odgovarjamo kot organizator prireditve. Izpostavljen dogodek bi lahko ob drugačnem razpletu povzročil tudi nepredstavljivo in morda nepopravljivo škodo,« so povedali za omenjeni portal.

»Namesto da bi slavili športnike ter njihove uspehe na igrišču, ki so na koncu tudi uspehi nas navijačev, se izpostavljata posameznika in dogodek, ki ga nogometna Evropa preganja kot kaznivega ali vsaj nezaželenega. Ob takih incidentih namreč športniki niso varni ne v nogometu, ne v košarki, rokometu in še kakšnem drugem športu.«

Tedenski horoskop za vse znake od 8. do 14. julija
Tedenski horoskop nadaljuje sanjske in romantične teme, ki so definirale prejšnjega. Luna narašča po čudoviti mladi luni v raku prejšnjega tedna in izziv je ugotoviti, kdaj je čas za korak napr

Ker so kot organizator odgovorni za vse udeležence športnega dogodka, so tudi v tem primeru dolžni preučiti vse pravne možnosti o morebitni zasebni tožbi proti »prestopniku«, saj si želijo preprečiti morebitna tovrstna dejanja v prihodnje.  »Pustimo igrišče športnikom, da nas še naprej lahko navdihujejo s svojo igro, sami pa jih občudujmo s tribun,« poudarjajo na NZS.

N. D.; Foto: Instagram / Janez Kozelj

55
110 SEK