Peter Prevc še najprej blesti, v Trondheimu zasedel 2. mesto!

12. mar. 2024, ob 18.05
Posodobljeno pred 25 dnevi
29
70 SEK

V Trondheimu se je slovenski skakalni as Peter Prevc znova dokazal in zasedel izjemno drugo mesto, tik za japoncem Rjoju Kobajašijem, ki je slavil zmago. Za Prevca je to že četrta stopnička v sezoni, kar potrjuje njegovo izvrstno formo in zagnanost.

Tekma je postregla z napeto in izenačeno borbo med najboljšimi skakalci sveta. Kobajaši in Prevc sta že po prvi seriji pokazala, da bosta v Trondheimu glavna protagonista za zmago. Kljub neugodnim vetrovnim razmeram, je Prevc z odličnim drugim skokom uspel ohraniti drugo mesto in se tako četrtič v sezoni povzpeti na zmagovalni oder. Njegov uspeh je še toliko večji, ko pomislimo, da so bili vetrovni pogoji v finalu vse prej kot idealni.

Za družbo na zmagovalnih stopničkah se je Prevcu in Kobajašiju pridružil avstrijec Jan Hörl, ki je zaključil na tretjem mestu. Ostali Slovenski skakalci so se tokrat nekoliko bolj mučili s skoki in v finalu niso uspeli izboljšati svojih pozicij. Anže Lanišek je končal na 19. mestu, Timi Zajc je ohranil 21. mesto, Lovro Kos je bil 27., medtem ko je Domen Prevc ostal brez finalnega nastopa in ostal na 35. mestu.

Peter Prevc s svojimi doslednimi nastopi dokazuje, da je še vedno eden izmed ključnih članov slovenske skakalne reprezentance in pomemben tekmec na mednarodni sceni. Njegov uspeh v Trondheimu ne predstavlja le osebne zmage, ampak tudi pomembno spodbudo za celotno slovensko skakalno ekipo, ki se pripravlja na nadaljnje izzive svetovnega pokala.

Tedenski horoskop za vse znake od 8. do 14. julija
Tedenski horoskop nadaljuje sanjske in romantične teme, ki so definirale prejšnjega. Luna narašča po čudoviti mladi luni v raku prejšnjega tedna in izziv je ugotoviti, kdaj je čas za korak napr

Pripravil: NaDlani.si, foto: Posnetek zaslona TV SLO 2

29
70 SEK