Po polomu košarkarjev v Grčiji znana usoda selektorja Sekuliča: tako so se odločili na zvezi

08. jul. 2024, ob 20.12
Posodobljeno pred 10 dnevi
12781
100 SEK

Slovenija je letos oddala kandidaturo za organizacijo ene skupine evropskega prvenstva 2029, ki odslej poteka na vsake štiri leta.

LJUBLJANA „Ta selektor, proti kateremu letijo strupene puščice, nam je v zadnjih letih prinesel uvrstitev na vsa velika tekmovanja, kamor nato pridejo tudi Luka Dončić, Vlatko Čančar, evroligaški igralci … Ne vidim, da je v njem težava. On ne igra košarke, igrajo jo tisti na parketu. Vem, da imamo v Sloveniji veliko uličnih selektorjev, a ulica ni nikoli vodila politike KZS in je tudi v prihodnje ne bo,” je Matej Erjavec, predsednik Košarkarske zveze Slovenije, v pogovoru za Sportklub potrdil, da Aleksander Sekulič ostaja selektor. Čeprav Slovenije ne bo na olimpijskih igrah. Spodletelo ji je na kvalifikacijskem turnirju v Grčiji, kjer je obstala v polfinalu, na olimpijske igre se je uvrstila Grčija, ki je dobila turnir, v finalu je bila boljša od Hrvaške.

“Tako kot iz uspehov ne delamo prevelike evforije, tudi ob porazih ne zganjamo panike. Najlažje je reči, da je za vse kriv selektor in ga zamenjati. Mi se stvari lotevamo drugače, delamo na dolge proge in čakamo trenutek, ko se ti stvari poklopijo oziroma izidejo v tvojo smer, da lahko pridemo do odmevnega rezultata,“ je še enkrat več dodal predsednik Erjavec, ki je sicer nastop reprezentance v Pireju ocenil kot neuspeh, a ob tem spomnil, da je temu botrovalo tudi dejstvo, da večina nosilcev ni bila v optimalni formi, Luka Dončić pa ob več kot 100 tekmah v letu dni brez pravih moči…

Majhne navade, ki vam bodo pomagale dvigniti energijo
Se tudi vam pogosto dogaja, da se čez dan počutite utrujeno, brez moči, volje in motivacije kljub temu, da ste spali zadostno število ur? Seveda je to lahko posledica nekvalitetnega spanca, stresa

Od leta 2020

Sekulić je slovenski selektor od novembra leta 2020, ko je nasledil Rada Trifunovića. Pod njegovim vodstvom se je Slovenija uvrstila na olimpijske igre leta 2021 v Tokiu, kjer je igrala v polfinalu. Na evropskem prvenstvu leta 2022 v Nemčiji je Slovenija izpadla v četrtfinalu proti Poljski. Lani decembra mu je Košarkarska zveza Slovenije podaljšala pogodbo do leta 2025 oz. do evropskega prvenstva, ki bo prihodnje leto.

Spet EP v Sloveniji?

Slovenija je letos oddala kandidaturo za organizacijo ene skupine evropskega prvenstva 2029, ki odslej poteka na vsake štiri leta, novembra 2024 pa bo izvedela, ali je bila uspešna pri lobiranju. To bi bilo tretje košarkarsko EP v Sloveniji po moškem 2013 in ženskem lani poleti.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Fiba.com

12781
100 SEK