»Pripravili so Cristiana Ronalda, da je pred vso Evropo jokal kot mala pi*** «

02. jul. 2024, ob 09.33
Posodobljeno pred 22 dnevi
17234
120 SEK

Cristiano Ronaldo (39) je planil v jok, potem ko je v 105. minuti zgrešil enajstmetrovko na tekmi med Portugalsko in Slovenijo v osmini finala evropskega prvenstva. Izbranci Matjaža Keka so se izkazali za trd oreh za favorizirane Portugalce, ki so v Nemčijo prišli kot eni izmed favoritov za nastop na Euru in se na koncu po streljanju enajstmetrovk prebili v četrtfinale.

Velika priložnost Portugalske je končno prišla v 105. minuti, potem ko so Slovenci storili prekršek nad Diogom Joto. In kdo drug bo prevzel odgovornost, če ne kapetan Ronaldo, ki je za Portugalsko odigral 211. tekmo, na kateri je dosegel 130 golov.

Tako bo Ronaldo nadaljeval pot na Euru, tekmovanju, kjer je podrl številne rekorde, drži pa tudi enega negativnega. V javnost so namreč prišle informacije, da je na velikih tekmovanjih zadel kar 60 prostih strelov, dosegel pa le en gol! Preprosta matematika nas pripelje do podatka, da je 59-krat zgrešil gol, samo proti Sloveniji pa mu je to uspelo trikrat in to iz zelo dobrega položaja.

Cristiano je zadnjo enajstmetrovko zgrešil pred dvema letoma, ko je bil še nogometaš Manchester Uniteda. Od takrat je zadel 22 zaporednih strelov z bele točke, a se je vsakemu nizu končalo. Nameril je v desni spodnji kot, Oblak pa je prebral. Ronaldo ni mogel verjeti. Neverjetno si želi pomagati reprezentanci pri prvem zadetku na letošnjem Euru. Toda Oblak je tokrat zmagal.

Portugalska hvali enega junaka, Slovenci celotno ekipo

Več kot 120 minut so favorizirani Portugalci potrebovali, da so v osmini finala evropskega prvenstva šele po streljanju enajstmetrovk izločili slovensko reprezentanco, ki je z odlično borbeno predstavo do solz spravila tudi Cristiana Ronalda. A če Slovenci celotno ekipo vidijo kot junake, imajo Portugalci nocoj zgolj enega heroja.

Tedenski horoskop za vse znake od 22. do 28. julija
Teden je hitro naokoli, tedenski horoskopi si v taki vročini prehitro sledijo, a tako je. Ko smo gledal celotno astrologijo leta 2024, smo videli, da se bo poleti zgodil velik premik, tako na osebni

Čestitke slovenskim nogometašem so letel tudi na družbenem omrežju X, kjer se je oglasil tudi prvi zvezdnik slovenske košarke Luka Dončić: “Glave gor fantje! Vsaka čas!!”. “Bravo za borbo, Slovenija je ponosna!” pa so se oglasili pri Košarkarski zvezi Slovenije, “Bravo, fantje!” pa pri odbojkarski zvezi.

“Dragi fantje, poklon. Slovenija je ponosna na vas! Čestitke za izjemno borbo do zadnjega!” so zapisali na profilu Vlade Republike Slovenije.

Čestitala je tudi predsednica Republike Nataša Pirc Musar: “PONOS. To je beseda večera in Eura 2024. Fantje, hvala za izjemen turnir, kjer ste dokazali kako #srcebije. Domov prihajate z dvignjeno glavo in z združeno podporo Slovenk in Slovencev, ki smo z vami dihali na vseh stadionih, na trgih slovenskih mest in pred malimi ekrani. Čestitke in srečno v naslednjih izzivih.”

N. D.; Foto: X

17234
120 SEK