Schumijev prijatelj razkril šokantne podrobnosti: Bori se, njegova žena pa ni imela izbire

13. avg. 2021, ob 08.11
7
130 SEK

Zdravstveno stanje Michaela Schumacherja je v največji tajnosti, predvsem zato, da se najboljšemu dirkaču formule 1 v zgodovini pomaga pri okrevanju po hudih poškodbah, ki jih je utrpel v zadnjih dneh leta 2013. Toda nekateri bližnji zunaj njegove družine ga imajo še vedno možnost obiskati.

»Odkar je imel Michael nesrečo, sem veliko časa preživel s Corinno. Je sijajna ženska in vodi družino. To se je zgodilo nenadoma in ni imela izbire. Ampak vse je naredila dobro. Zaupam ji in ona meni,« je za Sport Bild povedal Jean Todt, Francoz Jean Todt, ki je s Schumacherjem sodeloval kot športni direktor Ferrarija in dodal: »Zahvaljujoč zdravnikom in delu Corinne, ki je želela da preživi, je tudi on preživel, vendar s posledicami. Zdaj se bori s temi posledicami. Upamo, da se bodo stvari počasi, a zanesljivo izboljšale.«  Schumacherjev prijatelj, ki mu stoji ob strani že od športnikovega prestopa v moštvo Ferrari, pa je dejal še to, da bo imel Michaelov sin Mick v njegovem srcu vedno posebno mesto, enako pa do mlajšega Schumacherja čuti tudi njegova soproga Michelle.

Prihaja dokumentarec

Sicer pa na male zaslone prihaja dokumentarni film o sedemkratnem prvaku formule 1, takrat pa bi javnost lahko izvedela več podrobnosti o njegovem okrevanju. Pri Netflixu bo na voljo 15. septembra, so po pisanju nemške tiskovna agencija dpa sporočili iz Schumacherjevega menedžmenta. V filmu bodo v zelo osebnih intervjujih o njem spregovorili njegova žena Corinna ter otroka Gina in Mick. Kot piše v sporočilu za javnost, dokumentarec predstavi pot Michaela Schumacherja ‘od gramoznice Kerpen do svetovne superzvezde’. Med drugim v njem spregovorijo tudi njegovi kolegi in prijatelji, kot so nekdanji vodja Ferrarijeve ekipe v formuli 1 Jean Todt, nekdanji šef formule 1 Bernie Ecclestone, nekdanji Schumacherjev menedžer Willi Weber in nekdanji prvi mož Ferrarija Luca di Montezemolo. »Dokumentarec je bil velik izziv, zaradi zunanjih pritiskov je bilo potrebnega veliki časa in ustrezna senzibilnost,« je besede producenta Benjamina Seikela povzela dpa.

Majhne navade, ki vam bodo pomagale dvigniti energijo
Se tudi vam pogosto dogaja, da se čez dan počutite utrujeno, brez moči, volje in motivacije kljub temu, da ste spali zadostno število ur? Seveda je to lahko posledica nekvalitetnega spanca, stresa

Najboljši dirkač v zgodovini

Michael Schumacher je dirkač Formule 1 in sedemkratni svetovni prvak. Uradna stran Formule 1 ga je proglasila za statistično najboljšega dirkača v zgodovini. Je prvi Nemec, ki je osvojil naslov prvaka v Formuli 1 in ima velike zasluge za popularizacijo tega športa.  29. decembra 2013 se je Schumacher med smučanjem v francoskem Méribelu hudo poškodoval. Pri padcu je z glavo udaril ob skalo in utrpel možganske poškodbe. Prepeljan je bil v bolnišnico v Moûtiersu, od tam pa v Grenoble. Več mesecev je bil v komi in kritičnem stanju, sredi junija 2014 se je prebudil iz kome in zapustil bolnišnico ter bil premeščen v svojo hišo na obrobju jezera v Ženevi.

NaDlani.si; Foto: youtube

7
130 SEK