Se bo Peter Prevc vrnil in skušal poleteti 300 metrov? V debato na omrežju X se je vklopil tudi Peter Prevc!

25. apr. 2024, ob 06.30
33
60 SEK

Na za posebej za to priložnost zgrajeni letalnici na severu Islandije v smučarskem središču Hlidarfjall je 27-letnik poletel 291 metrov.

HLIDARFJALL – Prejšnji mesec se je v Planici končala sezona v smučarskih skokih, a so ti še vedno tema športnih navdušencev. Tudi zato, ker je japonski smučarski skakalec Ryoyu Kobayashi na Islandiji poskrbel za neuraden svetovni rekord. Na za posebej za to priložnost zgrajeni letalnici na severu Islandije v smučarskem središču Hlidarfjall je 27-letnik poletel 291 metrov, kar je sicer 37,5 metra dlje od uradnega svetovnega rekorda, so sporočili iz Red Bulla.

Ga bodo prepričali?

„Ej, Peter Prevc , prekin penzijo, pa pejt na Islandijo. Da mal nakažeš, kako se 300m preskoči,“ je na omrežju X fotograf Matic Klanšek Velej pozval Prevca, da bi se tudi sam preizkusil na taki skakalnici. „Če bo gorenje skakalnco naredu,“ se je na poziv odvzal Prevc. Debate ni bilo še konec. „A je to edini pogoj?“ je Prevca izzval Jurij Žurej. „Za 300m marsikdo pride nazaj, z zelo malo pogoji,“ je bil jasen Prevc, ki je v šali dejal, da ga naslednjič Japonec vzame s sabo.

Tedenski horoskop za vse znake od 8. do 14. julija
Tedenski horoskop nadaljuje sanjske in romantične teme, ki so definirale prejšnjega. Luna narašča po čudoviti mladi luni v raku prejšnjega tedna in izziv je ugotoviti, kdaj je čas za korak napr

Pripravil: Nadlani.si
Foto: www

33
60 SEK