• C Novo mesto
  • 20:47
  • Sob, 27.11.2021

Slabe novice za olimpijske igre – Tokio razglaša izredne razmere

Japonsko mesto Tokio je zaradi težav s koronavirusom danes razglasilo izredne razmere, manj kot 2 tedna pred uradnim začetkom olimpijskih iger. Olimpijske igre, ki bodo trajale od 23. julija do 8. avgusta, bodo tako v celoti potekale v izrednih razmerah, vodstvo tekmovanja in japonske oblasti so se odločili, da bodo vsa tekmovanja potekala brez gledalcev. Več športnikov zaradi tega odpovedalo nastop.

Tokio se spopada s trendom višanja koronavirusnih primerov, med drugim tudi zaradi slabe precepljenosti, in množični obiski tekmovanj bi bili z lahkoto žarišča okužb, zato je padla odločitev, da se tekmovanja zaprejo za gledalce. Že pred meseci je postalo jasno, da tuji gledalci ne bodo mogli priti na Japonsko, sedaj pa bodo tribune popolnoma prazne, japonski funkcionarji pa še dodatno pozivajo prebivalce, da naj OI spremljajo prek TV od doma in s tem pripomorejo k zajezitvi okužb.

Športniki so zaskrbljeni, mnogi so odpovedali nastop na igrah

Več znanih športnikov je že izrazilo zaskbljenost nad ukrepom, saj je prav spodbujanje in tudi pritisk občinstva tista dodana vrednost tako velikega tekmovanja. “Jaz sem odlična pod pritiskom, zato sem zaskrbljena, kako bo to vplivalo name, ko pridem tja,” je v intervjuju za NBC potožila gimnastičarka Simone Biles, ki so jo med superzveznike izstrelile 4 zlate medalje in za povrh ena bronasta na OI 2016. Več teniških zvezd je že odpovedalo nastop na igrah, zadnji v vrsti pa je Novak Đokovič, ki pravi, da še ni prepričan – zaradi vseh omejitev v Tokio ne bo imel niti svoje celotne ekipe.

NaDlani.si; Foto: Pexels, Twitter