Slovenski selektor razkril, zakaj je prejel rdeči karton: Izživljal se je nad nami!

03. jul. 2024, ob 15.07
Posodobljeno pred 11 dnevi
5851
80 SEK

Najbrž ni treba posebej omenjati, da je slovenska nogometna reprezentanca v dveh tednih na evropskem nogometnem prvenstvu svojim navijačem priredila pravo nogometno predstavo. Bili so veliko presenečenje prvenstva, ko so v skupini z Dansko, Srbijo in Anglijo odigrali tri neodločene rezultate in si priborili mesto v osmini finala. Tam jih je pričakala Portugalska, ki so ji prav tako zadali veliko težav in tekmo pripeljali vse do enajstmetrovk.

Čeprav so bili Portugalci tam občutno boljši z goli Cristiana Ronalda, Bruna Fernandesa in Bernarda Silve, ki se jim je s tremi obrambami pridružil še Diogo Costa, je za slovensko nogometno reprezentanco preboj v izločilni del velik uspeh. Portugalska se je tako uvrstila v četrtfinale, kjer se bo pomerila s Francozi, Slovenci so lahko ponosni na igro svoje ekipe in obžalujejo nekaj zamujene priložnosti.

Junak te evropske poti je bil selektor Matjaž Kek, pod čigar budnim očesom je Slovenija dosegla ta veliki rezultat. Vendar je bil selektor nenadoma izključen v 105. minuti, potem ko je sodnik Daniele Orsato dosodil enajstmetrovko za Portugalsko. Zakaj je prejel neposredni rdeči karton, je bilo precej nejasno, Kek pa je za Val 202 razkril, kaj se je pravzaprav zgodilo.

»Orsato se je začel izživljati, nisem rekel nič žaljivega, samo vprašal sem, zakaj je bila dosojena enajstmetrovka. Na to odločitev lahko gledate, kakor želite. Nato je začel deliti kartone. Nepošteno bi bilo reči, da je je kriv za poraz,« je pojasnil selektor Slovenije in sklenil: »Nevtralizirali smo jih, prišli do žoge in imeli lepo priložnost, a je nismo izkoristili. Imeti moraš tudi malo sreče. Na tej tekmi je nismo imeli, a vse se nam bo povrnilo, le ostati moramo skromni in spoštljivi.«

Majhne navade, ki vam bodo pomagale dvigniti energijo
Se tudi vam pogosto dogaja, da se čez dan počutite utrujeno, brez moči, volje in motivacije kljub temu, da ste spali zadostno število ur? Seveda je to lahko posledica nekvalitetnega spanca, stresa

N. D.; Foto: RTV Slovenija

5851
80 SEK