Slovenski sodnik bo vodil finale lige prvakov na Wembleyju

13. maj. 2024, ob 17.46
Posodobljeno pred 2 mesecema
27
70 SEK

Slovenski nogometni sodnik Slavko Vinčić bo imel čast voditi finale Lige prvakov, ki bo potekalo 1. junija na slavnem stadionu Wembley v Londonu. To pomembno srečanje med Borussio Dortmund in Real Madridom bo neposredno prenašal POP TV, so sporočili iz Uefe.

Vinčić, ki je mednarodni sodnik od leta 2010, bo tako vodil svoj drugi veliki finale v okviru Uefinih klubskih tekmovanj. Prvič je to vlogo opravljal leta 2021 v Sevilli, na finalu Lige Evropa, kjer sta se pomerila Eintracht Frankfurt in Rangers. V letošnji sezoni je že sodil sedem tekem Lige prvakov, vključno z drugo četrtfinalno tekmo med Borussio Dortmund in madridskim Atleticom.

Pri vodenju tekme mu bodo pomagali Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič kot pomočnika ob igrišču, v sobi za VAR bo deloval Nejc Kajtazović s pomočnikom Radom Obrenovićem, četrti sodnik pa bo Francoz François Letexier.

Slovenija ima v Vinčiću izjemno uspešnega in cenjenega mednarodnega sodnika, ki je svoje znanje in profesionalnost potrjeval skozi vsa leta delovanja na najvišjem nivoju. Njegova prisotnost na enem od najprestižnejših nogometnih dogodkov leta je znak priznanja ne le za njega osebno, temveč tudi za slovensko sodniško šolo.

Finale Lige prvakov je vedno vrhunec evropske klubske nogometne sezone, tokratno srečanje pa bo zaradi Vinčićeve vloge imelo še dodaten pomen za slovenske ljubitelje nogometa. Navijači bodo zagotovo z zanimanjem spremljali, kako se bo izkušeni Slovenec znašel v tej odgovorni vlogi.

Okus poletja: 5 receptov za osvežilne limonade
S svojo bledo rumenkasto barvo, kiselkastim okusom in pravo zakladnico vitaminov limonada gasi žejo že veliko generacij. Današnji podatki kažejo, da sladkan sok limone najbrž izvira iz Azije, od

27
70 SEK