Ste ponoči spali? Američani nimajo pojma: Luka Dončić je pravi MVP

23. maj. 2024, ob 06.25
53
90 SEK

To ni uspelo niti Dirku Nowitzkemu, ki je bil v peterki lige štirkrat.

MINNEAPOLIS – Dobiti moramo še tri!“ je po zlata vredni zmagi proti Minnesoti na 1. tekmi finala zahodne končnice povedal trener Dallasa Jason Kidd. Njegova ekipa je slavila s 108:105 in dobila sploh prvič letos 1. tekmo končnice: dosedaj je vedno začela s porazom (proti LA Clippers in Oklahomi). Nocoj se je spet izkazal Luka Dončić, ki je bil nekaj ur pred tekmo še petič v svoji karieri uvrščen v najboljšo peterko lige! To ni uspelo niti Dirku Nowitzkemu, ki je bil v peterki lige štirikrat.

Luka je na tekmi v Minnesoti potrdil, da ni le vreden te uvrstitve, ampak tudi naziva MVP, ki so ga Američani podelili Nikoli Jokiću, ki pa je z Denverjem že izpadel…

Recept za tokratno zmago sta skuhala oba zvezdnika: Luka Dončić je dosegel 33 točk, osem podaj in šest skokov in je bil prvi igralec tekme. Kyrie Irving je za vodstvo v seriji dodal 30 točk, štiri podaje in pet skokov. V domači vrsti je v presežkih odigral Jaden McDaniels, ki je tekmo končal pri 24 točkah.

Minnesota je prvo otipljivo vodstvo ustvarila v 2. četrtini, ko je povedla 41:32, a je Dončić teličke vrnil v igro na 43:41. Luka je bil tudi tisti, ki je bil boter ključne prednosti za zmago. Kljub slabšemu metu za tri točke (3/10) je zadel pomembno trojko za 89:91, skupaj pa je v tem delu igre Dallas naredil serijo 0:13 za miren zaključek tekme. Pa ni bil povsem miren… Domačini so se vrnili v vodstvo 99:98, potem celo 102:98. Dallas se ni prestrašil: sledila je serija 8:0 – trojka Dončića in P.J. Washingtona ter še en koš za dve Dončića, ki se je spet izkazal tudi v obrambi.

Tedenski horoskop za vse znake od 8. do 14. julija
Tedenski horoskop nadaljuje sanjske in romantične teme, ki so definirale prejšnjega. Luna narašča po čudoviti mladi luni v raku prejšnjega tedna in izziv je ugotoviti, kdaj je čas za korak napr

Druga tekma bo prav tako v Minneapolisu ob 2.30 v noči na soboto po slovenskem času.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Zajem zaslona

53
90 SEK