To je boleč padec Rogliča, navijači molijo za njegovo zdravje

11. jul. 2024, ob 06.48
Posodobljeno pred 9 dnevi
2791
130 SEK

Zobe pa je pokazal tudi Jonas Vingegaard, ki je dobil šprint proti Tadeju Pogačarju

ORLEANS – 11. etapa 111. dirke po Franciji je prinesla nekaj skrbi slovenskim ljubiteljem kolesarstva. Dih nam je vsem zastal v zaključku etape, ko je kolo spodneslo Primožu Rogliču, ki je nerodno padel na zadnjem spustu v ostrem levem ovinku… Kljub temu padcu Roglič ni izgubil veliko časa. V cilj je prišel, izjav, tako poroča Rtvslo.si, pa ni dajal, saj ga je nemudoma čaka pregled pri klubskem zdravniku.

Prvi odzivi

Zobe pa je pokazal tudi Jonas Vingegaard, ki je dobil šprint proti Tadeju Pogačarju, ki ostaja vodilni na dirki po Franciji, pred Dancem ima 74 sekund prednosti. Roglič je četrti, zaostaja dve minuti in 15 sekund.

Športni direktor Red Bull Bora Hansgrohe Rolf Aldag je za Val 202 potrdil, da si Roglič ni poslabšal že v preteklosti poškodovane rame. Je pa prejel nekaj odrgnin po nogi.

Na Facebook strani Primoževih navijačev so se oglasili številni, ki mu želijo vse dobro, tudi s takimi zapisi.


Izjemna poteza Remca Evenepoola, ki je počakal Rogliča in sta skupaj prišla v cilj:

Primož Roglič, rojen 29. oktobra 1989, je slovenski športnik, ki je svojo kariero začel kot smučarski skakalec. Po nesreči na skakalnici leta 2007 se je odločil za prehod v kolesarstvo, kar se je izkazalo za izjemno uspešno potezo.

Roglič je svojo kolesarsko pot začel pri Adria Mobil, nato pa se pridružil ekipi LottoNL-Jumbo, ki je kasneje postala Jumbo-Visma. Njegovi uspehi so se vrstili, med njimi zmage na prestižnih dirkah, kot so Tour de Romandie, Tirreno-Adriatico in Dirka po Baskiji. Vendar pa so bile njegove največje zmage na Grand Tourih.

Leta 2019 je osvojil Vuelto a España, kar je postalo prelomnica v njegovi karieri. To zmago je ponovil tudi leta 2020 in 2021. Leta 2020 je zmagal tudi na Dirki po Lombardiji, enem izmed petih “Monumentov” kolesarstva.

Roglič je leta 2021 osvojil tudi zlato medaljo na olimpijskih igrah v Tokiu v vožnji na čas, kar je še en vrhunec njegove kariere.

Njegov prehod v ekipo Bora-Hansgrohe leta 2024 je obljubil nove izzive in priložnosti. Primož Roglič je dokazal, da je izjemen športnik, ki se lahko prilagodi in uspeva v različnih športih ter vedno stremi k vrhunskim dosežkom.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Zajem zaslona X

2791
130 SEK