To pa je žalost: odpovedani obe tekmi v Kranjski Gori

06. mar. 2024, ob 16.11
Posodobljeno pred 1 mesecem
26
80 SEK

Odpovedan je tudi finale svetovnega pokala za paraalpske smučarje, ki bi moral biti prihodnji teden v Kranjski Gori.

KRANJSKA GORA – Deževje včeraj popoldan, preko noči in danes je botrovalo odločitvi mednarodne smučarske zveze, da odpove vsa tekmovanja za Pokal Vitranc v letošnji sezoni.

Tekmovalna proga je glede na včerajšnje razmere še dovoljevala izvedbo slalomske tekme, konstanten dež včeraj popoldan in preko noči ter v današnjem dopoldnevu pa je na progi pustil prevelike posledice, da bi jo lahko pripravili za tekmovalno smučanje.

Gregor Benedik, predsednik OK Pokal Vitranc je ob tem poudaril: »Vreme letos Pokalu Vitranc ni bilo naklonjeno. Potem, ko je včeraj vse kazalo na izvedbo slalomske tekme, je dež preko noči in danes dopoldan odplavil dobršni del snežne odeje ter zmehčal snežno odejo do te mere, da je ne bi mogli pripravit za varno smučanje tekmovalcev. Mi smo vložili maksimalen trud, da bi tekmo obdržali, vendar je bila narava letos, po 23 letih, mnogo močnejša od nas. Kupci vstopnic bodo seveda dobili vrnjen denar pri prodajalcu, kjer so vstopnice kupili. Ne preostane nam nič drugega, kot da vas vse povabimo na 64. Pokal Vitranc naslednje leto.«

Toplo vreme in predvsem deževje sta ne le stopila sneg, ki so ga v preteklih dneh delavci predvsem strojno razporedili po progi, temveč je toplejša zemlja začela topiti sneg tudi s spodnje strani. V tovrstnih pogojih žal ni sredstva, s katerim bi se dalo obdržati debelino in trdoto snežne odeje, ki bi omogočala izvedbo tekmovanja na ravni svetovnega pokala.

Organizatorja večernega dogodka, največjega slovenskega Apres Ski, bosta odločitev o izvedbi zabave sprejela predvidoma jutri.

Odpovedan je tudi finale svetovnega pokala za paraalpske smučarje, ki bi moral biti prihodnji teden v Kranjski Gori.

Okus poletja: 5 receptov za osvežilne limonade
S svojo bledo rumenkasto barvo, kiselkastim okusom in pravo zakladnico vitaminov limonada gasi žejo že veliko generacij. Današnji podatki kažejo, da sladkan sok limone najbrž izvira iz Azije, od

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Pokal Vitranc

26
80 SEK