Uh kako grd padec Marc Marqueza!

05. jul. 2024, ob 15.57
Posodobljeno pred 9 dnevi
317
130 SEK

Marc Marquez je z visokimi pričakovanji pričakal Veliko nagrado Nemčije na dirkališču Sachsenring. Njegova impresivna serija zmag na tem prizorišču – v 11 poskusih je zmagal prav tolikokrat – mu je prinesla status prvega favorita za zmago. Kljub temu pa se petkovi prosti treningi niso odvijali po njegovih načrtih, saj je doživel hud padec.

Že na dopoldanskem prostem treningu se je Marquez prvič znašel v pesku. K sreči padec ni povzročil hujših posledic, Špancu pa je uspelo doseči drugi najboljši čas uvodne preizkušnje. Ta rezultat je bil dober razlog za optimizem pred nadaljevanjem treningov, saj je kazalo, da bo lahko nadaljeval z dobrimi nastopi.

Popoldanski prosti trening pa je bil za Marqueza veliko bolj dramatičen. V ovinku številka 11 je doživel hud padec, ko ga je močno streslo in odvrglo z motorja. Po trdem pristanku je končal v pesku, kar je povzročilo precejšnje skrbi za nadaljevanje dirkaškega vikenda. Njegov padec je bil tako silovit, da so organizatorji morali prekiniti popoldanski trening za približno 20 minut.

Tik za Marquezom se je identična nesreča pripetila še Fabiu Di Giannantoniju, kar je dodatno potrdilo, kako zahtevno in nevarno je lahko dirkanje na Sachsenringu. Oba dirkača sta na srečo ostala nepoškodovana, vendar so bili organizatorji prisiljeni podaljšati prekinitev treninga, da so lahko poskrbeli za varnost vseh udeležencev.

Tedenski horoskop za vse znake od 8. do 14. julija
Tedenski horoskop nadaljuje sanjske in romantične teme, ki so definirale prejšnjega. Luna narašča po čudoviti mladi luni v raku prejšnjega tedna in izziv je ugotoviti, kdaj je čas za korak napr

Pričakovanja

Kljub težavam na petkovih treningih Marquez ostaja eden glavnih favoritov za zmago na VN Nemčije. Njegova odločnost in izjemna zgodovina na tem dirkališču mu dajeta prednost, a padci in težave na treningih so pokazali, da bo moral biti še posebej previden. Njegova sposobnost hitrega prilagajanja in vračanja po padcih bo ključna za uspeh na dirki.

Za Marqueza in njegov tim je zdaj najpomembneje, da se osredotočijo na analizo dogodkov in optimizacijo motorja ter strategije za preostanek vikenda. Sposobnost učenja iz napak in hitro prilagajanje novim razmeram na stezi sta ključna elementa uspeha v MotoGP, kar je Marquez že večkrat dokazal v svoji karieri.

Čeprav so petkovi treningi prinesli nepričakovane izzive, Marquez ostaja zavezan doseganju najvišjih ciljev. Njegova vztrajnost, odločnost in izjemne sposobnosti na motorju mu lahko še vedno prinesejo novo zmago na Sachsenringu, čeprav bo moral za to premagati tako fizične kot psihične izzive.

VN Nemčije bo za Marca Marqueza zagotovo poseben izziv. Čeprav petkovi treningi niso šli po načrtih, njegova bogata zgodovina zmag na Sachsenringu in njegova neomajna volja po uspehu pomenita, da bo še vedno eden glavnih favoritov. Navijači in celotna dirkaška skupnost bodo z zanimanjem spremljali, kako se bo Marquez soočil s temi izzivi in ali bo uspel nadaljevati svojo zmagovalno pot na nemškem dirkališču.

celoten posnetek padca TUKAJ

Priprava: NaDlani.si
Vir: GermanMOTO

317
130 SEK